Veelgestelde vragen

De antwoorden die u wellicht kunnen helpen bij uw vragen.
Algemeen

U plaatst de centrale ontvanger (E-Connect) in de caravan of camper.

Hierna kunt u zelf bepalen welke module u wél of niet wilt. U kunt het ‘systeem’ dus zeer gemakkelijk aanpassen naar uw eigen behoeften.

U kunt de module die u aanschaft zeer gemakkelijk toevoegen in de App. Zodra de nieuwe module is toegevoegd ziet u de daarbij horende gegevens direct op uw smartphone of tablet.

Zodra u het ‘systeem’ naar uw behoefte heeft geïnstalleerd kunt u genieten van een veilige en comfortabele vakantie.

Mocht het nog niet helemaal duidelijk zijn? Bekijk dan deze video.

De gemiddelde klant vindt het systeem relatief eenvoudig te installeren. Voor wie dit liever niet zelf doet is het mogelijk om dit (tegen betaling) bij uw kampeershop te laten doen.

U kunt zich met uw account inloggen op meerdere apparaten. Het is echter niet mogelijk om meerdere apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Er kan maar 1 toestel tegelijkertijd verbonden zijn met de E-Connect.

Ja dit kan, of op een omvormer. Belangrijk is dat het 12V is. Het E-Trailer systeem werkt op 12V.

iPhone : Wanneer u een app niet meer op de achtergrond wilt laten werken kunt u 2x op de Home Button drukken. Wanneer u dan de gewenste app omhoog doet sluit de app af.

Samsung : U kunt een app afsluiten door op de knop te drukken naast de middelste knop onderaan uw smartphone. Voor de app die u wilt afsluiten kunt u op het kruisje drukken.

Het kan zijn dat de verbinding niet goed is. Zorg ervoor dat de E-Connect zo hoog mogelijk en voorin de caravan hangt. In de camper kan de E-Connect het beste hoog in het midden worden geplaatst.

Bekijk ook onze installatievideo voor de E-Connect.

De allereerste keer dat u de App gebruikt dient u zich te registreren en in te loggen. Hiervoor is internet nodig. Ook als u een update van de app download heeft u internet nodig.

Zodra u eenmaal bent ingelogd en de app gebruikt, hoeft u geen internetverbinding meer te hebben. De app werkt via een Bluetooth verbinding.

U kunt de App gemakkelijk downloaden op uw eigen smartphone of tablet. Dit kan gewoon via de Appstore, Google Play Store of via onze website.

Jazeker! Wij houden zowel rekening met de houders van caravans als campers. Op dit moment is de E-Load (kogeldrukmeter) de enige module die niet geschikt is voor de camper.

Ja, dit kan. Echter, er kan maar één apparaat tegelijk via Bluetooth met de E-Connect verbonden zijn. Zodra er meer toestellen tegelijk verbinding proberen te maken, volgt er een foutmelding.

Ja dit kan. Ga hiervoor naar Instellingen > klik onder Algemeen op het betreffende item. Wijzig de instelling en bevestig de nieuwe gegevens.

 

Ja dit kan. Hiertoe dienen zij de E-Trailer app te downloaden en in te loggen met de gegevens van degene die het systeem geregistreerd heeft.

Zorg dat de verkoper de QR-codekaartjes van de geïnstalleerde modules samen met de caravan levert. Vraag of de verkoper in de E-Trailer app het e-mailadres en het wachtwoord wil aanpassen naar die van de koper.

Ja, dit kan. Ga hiervoor naar Instellingen > klik onder Algemeen op Demo Modules > selecteer de modules die uitgezet kunnen worden > Opslaan en terug.

Log in dit geval uit en daarna met de nieuwe inloggegevens weer in.

Dit kan door de E-Connect thuis op een 12V accu aan te sluiten, de algemene installatie te doen. Op locatie kunnen de modules toegevoegd en gekalibreerd worden. Zodra de telefoon weer verbinding maakt met internet, zullen de kalibratiegegevens naar de database verzonden worden.

Vragen over de modules

E-Connect

U kunt de E-Connect heel gemakkelijk installeren door ons stappenplan.

Stap 1: Lees de handleiding goed door.
Stap 2: Plaats de E-Connect op de gewenste plaats en schroef hem vast met de bijgeleverde schroeven.
Stap 3: Sluit de E-Connect aan op de accu. (12V)
Stap 4: Installeer de App en registreer uzelf.
Stap 5: Scan de bijgeleverde QR code en volg de stappen in de App.

Voor meer informatie kunt u onze installatievideo bekijken.

Is uw batterij voltage onder de 11V, dan werkt de E-Connect niet. Laad uw batterij op, zodat u weer het E-Trailer systeem weer kunt gebruiken.

Dit klopt. Om uw accu te beschermen schakelt de E-Connect zichzelf uit bij een voltage onder de 10,8 V. Zodra uw accu voldoende opgeladen is schakelt de E-Connect zichzelf weer in.

Vooralsnog is deze aansluiting niet geschikt voor het E-Trailer systeem. Het advies is een kleine 12V accu te gebruiken.

Het is verstandig de E-Connect van de accu los te koppelen wanneer langere tijd geen gebruik van wordt gemaakt, zodat leeglopen van de accu wordt voorkomen.

E-Pressure

Het duurt even voordat de module een update geeft. Zonder beweging zal het 10 minuten duren voordat er een update gegeven wordt. Wanneer u aan het rijden bent zal het elke minuut updaten. Op het moment dat er een waarschuwing/melding is elke seconde.

Het kan voorkomen dat het rubbertje van de E-Pressure vast gaat zitten aan de band. Let daar op wanneer u de module van band verwisselt. Zonder het rubbertje zal er lucht ontsnappen.

De E-Pressure is geschikt voor 2,4 of 6 banden.

Dit klopt. Na 10 minuten werkt hij dit bij. Onderweg is er wel steeds real life data.

De maximale bandenspanning die kan worden ingesteld in de App is 9.0 bar (130.5 PSI).

Dat klopt! Bij de E-Pressure krijgt u 2 ventieldopjes. Één voor de linkerband en één voor de rechterband.

E-Load

Dat klopt! U krijgt bij aanschaf van de E-Load een geheel nieuw neuswiel van ons. Hierin hebben wij de sensoren verwerkt. Dit zorgt ervoor dat u al tijdens het inpakken van de caravan kunt zien wat de actuele kogeldruk is.

U vervangt het volledige neuswiel voor onze E-Load.  Dit kunt u eenvoudig zelf doen, of in geval van twijfel door een dealer laten doen.

Nee. Om de levensduur van de batterij te sparen, is er een knopje op de module gemaakt. Elke keer als op dit knopje gedrukt wordt, gaat er een lampje branden en zal de batterij voor 5 minuten geactiveerd worden.

E-Level

Ja, dit kan. Ga hiervoor naar de E-Level module > klik onderin op Instellingen > klik op de knop rechts van Richting E-Level omkeren.

De E-Volt is via de E-Connect direct aangesloten op de accu van het kampeermiddel. Derhalve is er geen batterij nodig.

E-Switch

Open de deur/raam en sluit deze daarna. Wacht 10 minuten en kijk of de E-Switch nu wel het juiste aangeeft. Nog steeds verkeerd? Het kan zijn dat de batterij leeg is.

Bij aanschaf van de E-Switch krijgt u twee sensoren.

Er kunnen maximaal 10 modules in 1 app toegevoegd worden.

E-Waterlevel

De E-Waterlevel is geschikt voor 99% van de watertanks. De pinnen zijn gemakkelijk in te korten waardoor ze in de meeste watertanks passen.

Dit kan doordat de E-Waterlevel pinnen in te korten zijn. Vergeet dan niet in het kalibratiemenu de juiste lengte van de pinnen en inhoud van de watertank aan te geven.

E-Gaslevel

Nee, vooralsnog is de E-Gaslevel alleen geschikt voor stalen flessen. Er wordt druk gewerkt aan een adapter voor aluminium flessen. Deze zal in de loop van 2020 beschikbaar worden.

In de app zijn de veelgebruikte types gasflessen van diverse merken voorgeprogrammeerd. Mocht uw type gasfles er niet bij staan, neem dan contact op met E-Trailer via info@e-trailer.nl.

Deze kan op de hals van de fles geplaatst worden om de gebruiker te herinneren de E-Gaslevel te verwijderen zodra de gasfles ingeleverd wordt.

E-Temperature
Wanneer het lampje groen is, staat de E-Temperature aan. Om hem uit te zetten drukt u 3 seconde lang op de knop. Het lampje zal dan rood worden, dan is hij uit.

De E-Temperature werkt bij temperaturen tussen de -20 en +60 graden celsius.

Het is raadzaam om dit inderdaad te doen om de batterij te sparen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer het kampeervoertuig tijdelijk niet gebruikt wordt.

Indien de E-Temperature in koude condities gebruikt wordt (koelkast, in de winter), dan kan dit de levensduur van de batterij verkorten. Mocht de temperatuur onder de -20 graden Celsius geraken, dan kan het zijn dat de batterij vervangen moet worden.

Er kunnen maximaal 5 modules in 1 app toegevoegd worden.

E-Volt

Dit is afhankelijk van de ondergrens en bovengrens die aangegeven is bij de instellingen in de app. Indien de bovengrens 15V is, en de ondergrens 10,8V (de laagst mogelijke waarde), dan zal 12V halfleeg zijn.

De E-Volt is via de E-Connect direct aangesloten op de accu van het kampeermiddel. Derhalve is er geen batterij nodig.

X