Aanbieding: E-Trailer voor kaarthouders van de ANWB Kampeerkaart CKE krijgen tot wel € 90 terug!

3-5 werkdagen levertijd

14 dagen retourbeleid

Niet tevreden? Wij lossen het op

Veelgestelde vragen

De antwoorden die u wellicht kunnen helpen bij uw vragen.
Algemeen

U plaatst de centrale ontvanger (E-Connect) in de caravan of camper.

Hierna kunt u zelf bepalen welke module u wél of niet wilt. U kunt het ‘systeem’ dus zeer gemakkelijk aanpassen naar uw eigen behoeften.

U kunt de module die u aanschaft zeer gemakkelijk toevoegen in de App. Zodra de nieuwe module is toegevoegd ziet u de daarbij horende gegevens direct op uw smartphone of tablet.

Zodra u het ‘systeem’ naar uw behoefte heeft geïnstalleerd kunt u genieten van een veilige en comfortabele vakantie.

Mocht het nog niet helemaal duidelijk zijn? Bekijk dan deze video.

De gemiddelde klant vindt het systeem relatief eenvoudig te installeren. Voor wie dit liever niet zelf doet is het mogelijk om dit (tegen betaling) bij uw kampeershop te laten doen.

Zorg ervoor dat uw telefoon of tablet een volle accu heeft en dat er een stabiele internet en Bluetooth verbinding is tijdens het updaten van het systeem.

Wij adviseren onze klanten het systeem te allen tijde op een 12V accu aan te sluiten.

Jazeker! Wij houden zowel rekening met de houders van caravans als campers. E-Load (kogeldrukmeter) is met name gericht op caravans maar deze is ook prima te gebruiken indien u een aanhangwagen gebruikt achter uw camper. Tip: de E-Pressure is geschikt voor 2, 4 of 6 wielen.

Zorg ervoor dat de E-Connect zo hoog mogelijk in de caravan of camper gemonteerd.

Bekijk ook onze installatievideo voor de E-Connect en ons advies per type kampeermiddel.

U hoeft alleen de app op uw nieuwe telefoon te installeren en daarop in te loggen met uw inloggegevens. Verder niets. Als u dan Bluetooth aanzet, heeft u weer verbinding met de E-Connect.

De allereerste keer dat u de App gebruikt dient u zich te registreren en in te loggen. Hiervoor is internet nodig. Ook als u een update van de app download heeft u internet nodig.

Tevens dient de E-Connect bijgewerkt te worden nadat deze op 12V is aangesloten. Hiervoor is ook internet nodig.
Zodra het systeem eenmaal geïnstalleerd is en u bent ingelogd en gebruikt de app, dan hoeft u geen internetverbinding meer te hebben. De app werkt via een Bluetooth verbinding.

U kunt zich met uw account inloggen op meerdere apparaten. Het is echter niet mogelijk om meerdere apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Er kan maar 1 toestel tegelijkertijd verbonden zijn met de E-Connect.

Ja dit kan. Ga hiervoor naar Instellingen en klik onder Algemeen op het betreffende item. Wijzig de instelling en bevestig de nieuwe gegevens. Sluit de app daarna volledig af of herstart de telefoon om de wijziging definitief te maken.

Ja dit kan. Hiertoe dienen zij de E-Trailer app te downloaden en in te loggen met de gegevens van degene die het systeem geregistreerd heeft.

Zorg dat de verkoper de QR-codekaartjes van de geïnstalleerde modules samen met de caravan levert. Wij kunnen het systeem dan overzetten naar uw eigen account. Hiervoor rekenen wij een administratievergoeding van € 50,00. Ga hiervoor naar ‘Systeem overzetten‘ in onze webshop.

Bij de algemene instellingen van de app kunt u de demo modules uitzetten.

De E-Trailer app reageert ook wanneer deze in de achtergrond geopend is. Meldingen van bijvoorbeeld E-Pressure zullen nog steeds weergegeven worden in het scherm.

De app draait op iOS 10.0 en Android 6.0 en hoger.

U kunt bij ons in de webshop voor bijna alle modules een nieuwe, digitale, QR-Code bestellen. De kosten zijn € 10,00 per stuk. Staat uw module er niet tussen, neem dan contact op met E-Trailer.

Vragen over de modules

E-Connect

U kunt de E-Connect heel gemakkelijk installeren door ons stappenplan.

Stap 1: Lees de handleiding goed door.
Stap 2: Plaats de E-Connect op de gewenste plaats en schroef hem vast met de bijgeleverde schroeven (klik hier voor de beste locatie per type kampeermiddel)
Stap 3: Sluit de E-Connect aan op de accu. (12V)
Stap 4: Installeer de App en registreer uzelf.
Stap 5: Scan de bijgeleverde QR code en volg de stappen in de App.

Vergeet niet de software op de E-Connect bij te werken.

Voor meer informatie kunt u onze installatievideo bekijken.

Updates worden via Bluetooth verstuurd naar de E-Connect. De telefoon moet derhalve zo dicht mogelijk bij de E-Connect gehouden worden (<10m).

1. Ga naar het hoofdscherm van de app.
2. Klik op Instellingen.
3. Klik op Controleren op updates.
4. Zodra een update geïnstalleerd is, is het raadzaam om nogmaals op Controleren op updates te klikken. Het kan namelijk zijn, dat er meer dan één update beschikbaar is.
5. Wanneer de app aangeeft Uw systeem is up to date, dan zijn alle updates succesvol geïnstalleerd.

Zorg ervoor dat uw telefoon of tablet een volle accu heeft en dat er een stabiele internet en Bluetooth verbinding is tijdens het updaten van het systeem.

Om uw accu te beschermen schakelt de E-Connect zichzelf uit bij een voltage onder de 10,8 V. Zodra uw accu voldoende opgeladen is schakelt de E-Connect zichzelf weer in. Let op, er zijn accu’s die zelf automatisch uitschakelen na een aantal minuten inactiviteit. De E-Connect zal dan ook uitgeschakeld worden en geen gegevens meer doorgeven.

Ons advies is om de E-Connect op een (kleine) accu aan te sluiten.

Aangezien de E-Connect altijd iets spanning gebruikt, is het verstandig de E-Connect van de accu los te koppelen wanneer er langere tijd geen gebruik van wordt gemaakt. Hiermee voorkomt u het leeglopen van de accu.

Zorg ervoor dat de E-Connect zo hoog mogelijk en voorin de caravan hangt. In de camper kan de E-Connect het beste hoog in het midden worden geplaatst. Controleer tijdens het plaatsen de Bluetooth verbinding met de telefoon.

E-Pressure

U kunt de E-Pressure module heel gemakkelijk installeren door ons stappenplan te volgen.
Stap 1: Lees de handleiding goed door.
Stap 2: Scan de bijgeleverde QR-Code en volg de stappen in de App.
Stap 3: Schroef de anti-diefstalmoer op het ventiel en installeer wanneer de app erom vraagt de sensoren.

Indien u meer dan 2 banden heeft, scan dan eerst alle QR-Codekaartjes en begin pas daarna met de kalibratie!

De E-Pressure is geschikt voor 2,4 of 6 banden.

Dit kan zeker. U kunt tot 6 wielen toevoegen in het systeem.

Het duurt even voordat de module een update geeft. Zonder beweging zal het 10 minuten duren voordat er een update gegeven wordt. Wanneer u aan het rijden bent zal de informatie elke minuut updaten. Op het moment dat er een waarschuwing/melding is gebeurt dit elke seconde.

Als het voertuig stil staat, zenden de sensoren geen data uit en zullen de waardes in de app niet bijgewerkt worden. Haal de sensor van het ventiel en schroef hem er weer op. De waardes zouden binnen 5 seconden moeten updaten in de app. Mocht dit niet werken, dan kan de batterij leeg zijn.

De maximale bandenspanning die kan worden ingesteld in de App is 8.0 bar (116 PSI, 800 kPa). Let wel, de druk kan tijdens het rijden met ca. 0,5 bar stijgen.

De maximale temperatuur die kan worden ingesteld in de App is 80 graden Celsius (176 Fahrenheit). Let wel, de temperatuur van de banden kunnen tijdens het rijden stijgen tot 25 graden Celsius boven de omgevingstemperatuur.

In principe 2 jaar. Indien u veel rijdt, zullen de sensoren vaker een signaal uitzenden en zal de batterij ook sneller leeg raken. Neem daarom altijd reserve batterijen mee.

Het kan voorkomen dat de rubberen afdichtring van de E-Pressure vast gaat zitten aan het ventiel. Let daar op wanneer u de batterij van de module vervangt. Tevens kunnen deze ringen uitgedroogd zijn. Nieuwe afdichtringen zijn in onze webshop beschikbaar.

Het type batterij is verkrijgbaar via de E-Trailer webshop: CR1632.

E-Load

Dat klopt! U krijgt bij aanschaf van de E-Load een geheel nieuw neuswiel van ons. Hierin hebben wij de sensoren verwerkt. Dit zorgt ervoor dat u al tijdens het inpakken van de caravan kunt zien wat de actuele kogeldruk is.

U vervangt het volledige neuswiel voor onze E-Load.  Dit kunt u eenvoudig zelf doen, of in geval van twijfel door een dealer laten doen.

De waarde in de app is de daadwerkelijke kogeldruk op de trekhaak, deze wordt automatisch omgerekend d.m.v. de kalibratiewaardes en het gewicht op het neuswiel. Zorg er dus voor dat de kalibratiewaardes kloppen.

Bij een verkeerde kogeldruk, controleer de kalibratiewaardes in de app (afstand neuswiel tot as van de caravan).
Zorg ervoor dat de caravan tijdens het meten van de kogeldruk waterpas staat en dezelfde hoek heeft als tijdens het rijden. Dit betekent dat de koppeling ter hoogte van de trekhaak geplaatst dient te worden.
Test of de batterij nog spanning geeft. Dit kunt u controleren of de LED rond de aan/uitknopt gaat branden als u de knop indrukt. De E-Load is nauwkeurig tot op ± 5 kg.

Om de levensduur van de batterij te sparen, is er een aan/uitknop op de module gemonteerd. Elke keer als op deze aan/uitknop gedrukt wordt, gaat er een lampje branden en zal de batterij voor 5 minuten geactiveerd worden.

Het type batterij is verkrijgbaar via de E-Trailer webshop: CR2450.

E-Level

Zorg dat de caravan/camper op een vlakke, stabiele ondergrond staat wanneer u de E-Level kalibreert.

In het geval van een camper kan de E-Level gekalibreerd worden door de E-Connect aan de kant van de neus van de camper licht op te tillen en hierdoor te simuleren dat de voorkant van het voertuig omhoog gaat.

De E-Level is tot op 0,1 graad nauwkeurig. Hiervoor is het echter belangrijk dat de E-Connect goed gemonteerd is en niet kan bewegen. De E-Level wordt gemeten in de E-Connect.

Dit kunt u doen in de E-Level module in de app. Klik onderin op Instellingen en klik op de knop rechts van ‘Richting E-Level omkeren’.

Controleer de lengte en breedte van uw voertuig in ‘E-Level instellingen’.

De E-Level is via de E-Connect direct aangesloten op de accu van het kampeermiddel. Derhalve is er geen batterij nodig.

E-Switch

U kunt de E-Switch module heel gemakkelijk installeren door ons stappenplan te volgen.


Stap 1: Lees de handleiding goed door.
Stap 2: Verwijder het lipje van de batterij om deze te activeren en plak de modules met de bijgeleverde 3M dubbelzijdige tape daar waar u ze wilt plaatsen.
Stap 3: Scan de bijgeleverde QR-Code en volg de stappen in de App.

Tip: Plaats eerst alle sensoren en kalibreer ze pas daarna.

De module kan gebruikt worden bijvoorbeeld op de deur, een raam, het dakluik, de koelkast of enig andere locatie die met een lade of deur kan worden afgesloten. Mocht een deur tijdens het rijden nog open staan dan ontvangt u een waarschuwing op uw telefoon.

De modules zijn per 2 verpakt. Er kunnen maximaal 5 paar E-Switch modules toegevoegd worden (10 sensoren).

Alleen tijdens het rijden zullen er meldingen gegeven worden. Bij stilstand kan wel in het scherm gezien worden of iets open staat. Wanneer er niets gebeurt, controleer dan of de batterijen nog genoeg spanning leveren. De groene LED op de sensor is hiervoor een goede indicator.

De E-Switch communiceert via Bluetooth met de E-Connect en uw smartphone. Derhalve kunt u alleen in een straal van ca. 10m rondom de caravan de actuele waardes aflezen.

Het type batterij is verkrijgbaar via de E-Trailer webshop: CR2032.

E-Waterlevel

U kunt de E-Waterlevel module heel gemakkelijk installeren door ons stappenplan te volgen.


Stap 1: Lees de handleiding goed door.
Stap 2: Maak de E-Waterlevel op maat indien nodig en boor een gat met diameter Ø56mm in de watertank of de dop van de watertank. Zorg wel dat u gebruik maakt van veiligheidsuitrusting (bril, handschoenen, etc.) om verwonding te voorkomen.
Stap 3: Verwijder het lipje van de batterij om deze te activeren.
Stap 4: Scan de bijgeleverde QR-Code en volg de stappen in de App.

Dit kan doordat de E-Waterlevel pinnen in te korten zijn. Vergeet dan niet in het kalibratiemenu de juiste lengte van de pinnen en inhoud van de watertank aan te geven.

De E-Waterlevel kan gebruikt worden in iedere watertank. De maximale te meten diepte is 41 cm. Is uw tank dieper, dan kan het water tussen de bodem en de onderkant van de pinnen niet gemeten worden.

Indien mogelijk, maak dan een gat Ø56mm in de dop van de watertank. Als dit niet kan, boor dan een gat bovenin de watertank. Zorg wel dat u gebruik maakt van veiligheidsuitrusting (bril, handschoenen, etc.) om verwonding te voorkomen.

Momenteel wordt deze functionaliteit van het product nog niet officieel ondersteund.

Het type batterij is verkrijgbaar via de E-Trailer webshop: CR2032.

E-Gaslevel

U kunt de E-Gaslevel module heel gemakkelijk installeren door ons stappenplan te volgen.


Stap 1: Lees de handleiding goed door.
Stap 2: Plaats de E-Gaslevel onderop de gastank, in het midden.
Stap 3: Druk 5x op het groene knopje om de module te activeren.
Stap 4: Scan de bijgeleverde QR-Code en volg de stappen in de App.

Let op: in het zwarte siliconenrubber beschadigd raakt, wordt de module onbruikbaar.

De module kan alleen het gasniveau aflezen als de fles rechtop staat en het gas in de tank naar beneden gezakt is. Dit kan 5 tot 10 minuten duren. Zorg ervoor dat de gasfles schoon, onbeschadigd en vrij van roest is op de locatie waar de module de fles raakt.

De module kan gebruikt worden op de meeste stalen en aluminium gasflessen. Op onze website staat een lijst van flessen en welke wij getest hebben. Op kunststof flessen en flessen met een vlotter werkt het systeem niet.
Voor aluminiumflessen is een adapter noodzakelijk. Deze kan via onze webshop aangeschaft worden.

In de app zijn de veelgebruikte types gasflessen van diverse merken voorgeprogrammeerd. Mocht uw type gasfles er niet bij staan, neem dan contact met ons op.

Open hiervoor de module aan de achterzijde en haal de batterij eruit. Dit reset het systeem. Mocht nadat de batterij is teruggeplaatst nog steeds geen updates volgen, dan moet de batterij waarschijnlijk vervangen worden. Let wel op, dat u het zwarte siliconenrubber niet beschadigt. Dit maakt de module onbruikbaar.

Deze kan op de hals van de fles geplaatst worden om de gebruiker te herinneren de E-Gaslevel te verwijderen zodra de gasfles ingeleverd wordt.

Het type batterij is verkrijgbaar via de E-Trailer webshop: CR2032

Er kunnen maximaal 5 E-Gaslevel modules in 1 app toegevoegd worden.

E-Temperature

U kunt de E-Temperature module heel gemakkelijk installeren door ons stappenplan te volgen.


Stap 1: Lees de handleiding goed door.
Stap 2: Plaats de E-Temperature waar u de temperatuur wilt meten, bijvoorbeeld in de koelkast .
Stap 3: Scan de bijgeleverde QR-Code en volg de stappen in de App.

Vergeet niet middels het aan/uitknopje de sensor te activeren als u de waardes wilt kunnen aflezen. Houd hiervoor het knopje 3 seconden ingedrukt.

De E-Temperature werkt tussen de -20 en +60 graden Celsius.

Indien de E-Temperature in koude condities gebruikt wordt (koelkast, diepvries, in de winter, etc.), dan kan dit de levensduur van de batterij verkorten. De E-Temperature zal niet meer werken onder de -20 graden Celsius.

Houd het knopje aan de achterzijde 3 seconden ingedrukt, dan knippert de LED groen (nu staat de sensor aan) of rood (nu staat de sensor uit).
Het is raadzaam om de sensor uit te zetten om de batterij te sparen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer het kampeervoertuig tijdelijk niet gebruikt wordt.

Er kunnen maximaal 5 E-Temperature modules in 1 app toegevoegd worden.

Het type batterij is verkrijgbaar via de E-Trailer webshop: CR2477 of CR2477H.

E-Volt

De E-Volt geeft de waarde weer van de accu waarop de E-Connect is aangesloten. Het is niet mogelijk om de 220V netspanning af te lezen.

Het batterijpercentage is afhankelijk van de onder- en bovengrens die in de instellingen aangegeven is. Indien de bovengrens 15V is en de ondergrens 10,8V (de laagst mogelijke waarde), dan zal de app bij 12V halfleeg aangeven.

Het voltage van de accu kan afhankelijk zijn van het type en de status van andere aangesloten apparaten.

De E-Volt is via de E-Connect direct aangesloten op de accu van het kampeermiddel. Er is dus geen batterij nodig.

X

COVID-19 maatregelen

  1. Als u klachten heeft of contact heeft gehad met iemand die COVID-19 heeft verzoeken wij u dringend u af te melden en niet te komen.
  2. Bij binnenkomst vragen wij u de gezondheidscheck in te vullen.
  3. Wij zorgen ervoor dat er niet meer dan 6 mensen tegelijkertijd in een ruimte aanwezig zijn zodat de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijft.
  4. Na elk bezoek maken wij al ons promotie materiaal weer schoon, zo zorgen wij ervoor dat alles virusvrij blijft.
  5. U kunt altijd een mondkapje dragen en wij zullen dit ook doen als u dit graag wilt.
  6. Wij geven geen handen.
  7. Wij houden te allen tijde 1,5 meter afstand.