Veelgestelde vragen

De antwoorden die u wellicht kunnen helpen bij uw vragen. Heeft u een specifieke vraag over een module, de installatie of werking daarvan, kijk dan op onze support pagina.
Algemeen

U plaatst de centrale ontvanger (E-Connect) in de caravan of camper.

Hierna kunt u zelf bepalen welke module u wél of niet wilt. U kunt het ‘systeem’ dus zeer gemakkelijk aanpassen naar uw eigen behoeften.

U kunt de module die u aanschaft zeer gemakkelijk toevoegen in de App. Zodra de nieuwe module is toegevoegd ziet u de daarbij horende gegevens direct op uw smartphone of tablet.

Zodra u het ‘systeem’ naar uw behoefte heeft geïnstalleerd kunt u genieten van een veilige en comfortabele vakantie.

Mocht het nog niet helemaal duidelijk zijn? Bekijk dan deze video.

De gemiddelde klant vindt het systeem relatief eenvoudig te installeren. Voor wie dit liever niet zelf doet is het mogelijk om dit (tegen betaling) bij uw kampeershop te laten doen.

Wij adviseren onze klanten het systeem te allen tijde op een 12V accu aan te sluiten.

Jazeker! Wij houden zowel rekening met de houders van caravans als campers. E-Load (kogeldrukmeter) is met name gericht op caravans maar deze is ook prima te gebruiken indien u een aanhangwagen gebruikt achter uw camper. Tip: de E-Pressure is geschikt voor 2, 4 of 6 wielen.

De allereerste keer dat u de App gebruikt dient u zich te registreren en in te loggen. Hiervoor is internet nodig. Ook als u een update van de app download heeft u internet nodig.

Tevens dient de E-Connect bijgewerkt te worden nadat deze op 12V is aangesloten. Hiervoor is ook internet nodig.
Zodra het systeem eenmaal geïnstalleerd is en u bent ingelogd en gebruikt de app, dan hoeft u geen internetverbinding meer te hebben. De app werkt via een Bluetooth verbinding.

U kunt zich met uw account inloggen op meerdere apparaten. Het is echter niet mogelijk om meerdere apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Er kan maar 1 toestel tegelijkertijd verbonden zijn met de E-Connect.

Ja dit kan. Hiertoe dienen zij de E-Trailer app te downloaden en in te loggen met de gegevens van degene die het systeem geregistreerd heeft.

Zorg dat de verkoper de QR-codekaartjes van de geïnstalleerde modules samen met de caravan levert. Wij kunnen het systeem dan overzetten naar uw eigen account. Hiervoor rekenen wij een administratievergoeding van € 50,00. Ga hiervoor naar ‘Systeem overzetten‘ in onze webshop.

De E-Trailer app reageert ook wanneer deze in de achtergrond geopend is. Meldingen van bijvoorbeeld E-Pressure zullen nog steeds weergegeven worden in het scherm.

De app draait op iOS 10.0 en Android 6.0 en hoger.

Nee, de E-Trailer app werkt alleen op telefoons of tablets met Android of iOS.

Vragen over de modules

E-Connect
Heeft u een specifieke vraag over de E-Connect, de installatie of werking daarvan, kijk dan op onze speciale E-Connect support pagina.

Ja, ons systeem werkt met behulp van de E-Connect. Zonder E-Connect kan de informatie van de modules niet weergegeven worden in de app.

Ons advies is om de E-Connect te allen tijde op een (kleine) 12V accu aan te sluiten.

Aangezien de E-Connect altijd iets spanning gebruikt, is het verstandig de E-Connect van de accu los te koppelen wanneer er langere tijd geen gebruik van wordt gemaakt. Hiermee voorkomt u het leeglopen van de accu.

Nee, dat kan niet. U kunt wel per kampeervoertuig een eigen account aanmaken. U kunt dan een aan ieder voertuig een E-Connect met eigen modules koppelen. Let wel op, dat u dan een ander (geldig) e-mailadres nodig heeft.

E-Pressure
Heeft u een specifieke vraag over de E-Pressure, de installatie of werking daarvan, kijk dan op onze speciale E-Pressure support pagina.

De E-Pressure is geschikt voor 2, 4, 6, 8 of 10 banden.

Dit kan zeker. U kunt tot 10 wielen toevoegen in het systeem.

Het duurt even voordat de module een update geeft. Zonder beweging zal het 10 minuten duren voordat er een update gegeven wordt. Wanneer u aan het rijden bent zal de informatie elke minuut updaten. Op het moment dat er een waarschuwing/melding is gebeurt dit elke seconde.

De maximale bandenspanning die kan worden ingesteld in de App is 8.0 bar (116 PSI, 800 kPa). Let wel, de druk kan tijdens het rijden met ca. 0,5 bar stijgen.

De maximale temperatuur die kan worden ingesteld in de App is 80 graden Celsius (176 Fahrenheit). Let wel, de temperatuur van de banden kunnen tijdens het rijden stijgen tot 25 graden Celsius boven de omgevingstemperatuur.

In principe 2 jaar. Indien u veel rijdt, zullen de sensoren vaker een signaal uitzenden en zal de batterij ook sneller leeg raken. Neem daarom altijd reserve batterijen mee.

Het kan voorkomen dat de rubberen afdichtring van de E-Pressure vast gaat zitten aan het ventiel. Let daar op wanneer u de batterij van de module vervangt. Tevens kunnen deze ringen uitgedroogd zijn. Nieuwe afdichtringen zijn in onze webshop beschikbaar.

E-Load
Heeft u een specifieke vraag over de E-Load, de installatie of werking daarvan, kijk dan op onze speciale E-Load support pagina.

Dat klopt! U krijgt bij aanschaf van de E-Load een geheel nieuw neuswiel van ons. Hierin hebben wij de sensoren verwerkt. Dit zorgt ervoor dat u al tijdens het inpakken van de caravan kunt zien wat de actuele kogeldruk is.

U vervangt het volledige neuswiel voor onze E-Load.  Dit kunt u eenvoudig zelf doen, of in geval van twijfel door een dealer laten doen.

De waarde in de app is de daadwerkelijke kogeldruk op de trekhaak, deze wordt automatisch omgerekend d.m.v. de kalibratiewaardes en het gewicht op het neuswiel. Zorg er dus voor dat de kalibratiewaardes kloppen.

Om de levensduur van de batterij te sparen, is er een aan/uitknop op de module gemonteerd. Elke keer als op deze aan/uitknop gedrukt wordt, gaat er een lampje branden en zal de batterij voor 5 minuten geactiveerd worden.

E-Level
Heeft u een specifieke vraag over de E-Level, de installatie of werking daarvan, kijk dan op onze speciale E-Level support pagina.

In het geval van een camper kan de E-Level gekalibreerd worden door de E-Connect aan de kant van de neus van de camper licht op te tillen en hierdoor te simuleren dat de voorkant van het voertuig omhoog gaat.

De E-Level is tot op 0,1 graad nauwkeurig. Hiervoor is het echter belangrijk dat de E-Connect goed gemonteerd is en niet kan bewegen. De E-Level wordt gemeten in de E-Connect.

E-Switch
Heeft u een specifieke vraag over de E-Switch, de installatie of werking daarvan, kijk dan op onze speciale E-Switch support pagina.

De module kan gebruikt worden bijvoorbeeld op de deur, een raam, het dakluik, de koelkast of enig andere locatie die met een lade of deur kan worden afgesloten. Mocht een deur tijdens het rijden nog open staan dan ontvangt u een waarschuwing op uw telefoon.

De modules zijn per 2 verpakt. Er kunnen maximaal 5 paar E-Switch modules toegevoegd worden (10 sensoren).

De E-Switch communiceert via Bluetooth met de E-Connect en uw smartphone. Derhalve kunt u alleen in een straal van ca. 10m rondom de caravan de actuele waardes aflezen.

E-Waterlevel
Heeft u een specifieke vraag over de E-Waterlevel, de installatie of werking daarvan, kijk dan op onze speciale E-Waterlevel support pagina.

Dit kan doordat de E-Waterlevel pinnen in te korten zijn. Vergeet dan niet in het kalibratiemenu de juiste lengte van de pinnen en inhoud van de watertank aan te geven.

De E-Waterlevel kan gebruikt worden in iedere watertank. De maximale te meten diepte is 41 cm. Is uw tank dieper, dan kan het water tussen de bodem en de onderkant van de pinnen niet gemeten worden.

Momenteel wordt deze functionaliteit van het product nog niet officieel ondersteund.

E-Gaslevel
Heeft u een specifieke vraag over de E-Gaslevel, de installatie of werking daarvan, kijk dan op onze speciale E-Gaslevel support pagina.

De module kan gebruikt worden op de meeste stalen en aluminium gasflessen. Op onze website staat een lijst van flessen en welke wij getest hebben. Op kunststof flessen en flessen met een vlotter werkt het systeem niet.
Voor aluminiumflessen is een adapter noodzakelijk. Deze kan via onze webshop aangeschaft worden.

Er kunnen maximaal 5 E-Gaslevel modules in 1 app toegevoegd worden.

Nee, dit is niet mogelijk. In LPG tanks zit vaak een vlotter die het signaal verstoort. Daarnaast is de app niet ontworpen voor liggende tanks.

Op gasflessen met een vlotter werkt het systeem niet goed, doordat het signaal verstoord wordt door de vlotter.

E-Temperature
Heeft u een specifieke vraag over de E-Temperature, de installatie of werking daarvan, kijk dan op onze speciale E-Temperature support pagina.

De E-Temperature werkt tussen de -20 en +60 graden Celsius.

Indien de E-Temperature in koude condities gebruikt wordt (koelkast, diepvries, in de winter, etc.), dan kan dit de levensduur van de batterij verkorten. De E-Temperature zal niet meer werken onder de -20 graden Celsius.

Er kunnen maximaal 5 E-Temperature modules in 1 app toegevoegd worden.

E-Volt
Heeft u een specifieke vraag over de E-Volt, de installatie of werking daarvan, kijk dan op onze speciale E-Volt support pagina.

De E-Volt geeft de waarde weer van de accu waarop de E-Connect is aangesloten. Het is niet mogelijk om de 220V netspanning of andere accu’s in uw voertuig af te lezen.

COVID-19 maatregelen

  1. Als u klachten heeft of contact heeft gehad met iemand die COVID-19 heeft verzoeken wij u dringend u af te melden en niet te komen.
  2. Bij binnenkomst vragen wij u de gezondheidscheck in te vullen.
  3. Wij zorgen ervoor dat er niet meer dan 6 mensen tegelijkertijd in een ruimte aanwezig zijn zodat de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijft.
  4. Na elk bezoek maken wij al ons promotie materiaal weer schoon, zo zorgen wij ervoor dat alles virusvrij blijft.
  5. U kunt altijd een mondkapje dragen en wij zullen dit ook doen als u dit graag wilt.
  6. Wij geven geen handen.
  7. Wij houden te allen tijde 1,5 meter afstand.