Het begon allemaal met twee ingenieurs en een briljant idee...

De ingenieurs: Boy Trip en Rick Lenssen

Wij zijn Boy Trip en Rick Lenssen. Twee jonge ondernemers met een passie voor technologie en een verlangen om te innoveren.

Zo maakte Rick tijdens zijn studie lucht- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft deel uit van het Nuon Solar Team. Hij en zijn team werden twee keer wereldkampioen: in Australië en Zuid-Afrika.

Boy studeerde Technische Bestuurskunde aan de TU Delft. Het raakvlak tussen technologie en de markt is iets waarin hij altijd geïnteresseerd is geweest en daarom specialiseert hij zich nu in dit vakgebied.

In 2017 kwamen we bij elkaar om een idee te bespreken en besloten we onze krachten te bundelen. Dit brouwsel werd steeds concreter en groeide uit tot een succesverhaal: E-Trailer.

2015-2016

Het idee achter E-Trailer

De E-Trailer is gebaseerd op het winnende ontwerp van de NUON Solar challenge. Hoewel het een uitstekend ontwerp is, zijn er tot nu toe weinig technologieën in toegepast. Dat is natuurlijk jammer en daar wilden we verandering in brengen. Samen hebben we gekeken naar de mogelijke commerciële toepassingen van de Nuon Solar auto.

We ontdekten al snel dat met name de kampeermarkt ver achterloopt in technologische innovatie. We leven in een tijdperk waarin bijna alles meetbaar is, maar slimme sensoren worden nog weinig toegepast in caravans en campers. Hoe is dat mogelijk als er alleen al in Europa 4 miljoen caravans zijn?

2016

Een revolutionaire innovatie voor de kampeermarkt

Voordat we aan ons idee begonnen te werken, hebben we een behoeftenonderzoek uitgevoerd. Daaruit bleek dat kampeerders erg enthousiast waren over ons idee en veilig en met kennis van zaken wilden reizen.

Reden genoeg voor ons om de ondernemersuitdaging aan te gaan en de kampeermarkt te vernieuwen met nieuwe technologieën. We begonnen met het opstellen van een plan en na een half jaar hadden we drie stagiaires, een kantoor (garagebox) en een mooie subsidie. We konden dus meteen op volle kracht van start.

Een nieuwe innovatie

2017

De lancering

In maart 2017 zagen de E-Trailer modules het levenslicht en presenteerden we ze aan het publiek. Dit werd gelukkig direct met enthousiasme ontvangen en niet veel later stonden de modules al in meer dan 25 caravanwinkels en konden we 500 voorverkochte systemen leveren. Toen we hoorden dat we kantoorruimte konden huren in Yes!Delft, konden we ons geluk niet op en verhuisden we binnen twee dagen.

Daarnaast wonnen we in oktober 2017 de Camping & Caravan Start-up of the Year award. Dit bevestigde dat we de juiste keuze hadden gemaakt, wat onze slapeloze nachten meer dan goed maakte.

2019

E-Trailer blijft groeien

Sindsdien is E-Trailer uitgegroeid tot een echt bedrijf. Er vinden veel veranderingen plaats en we blijven groeien, maar onze missie is altijd hetzelfde gebleven: we blijven zoeken naar manieren om kampeermiddelen nog veiliger en slimmer te maken door middel van technologische innovaties.

In 2019 kregen we een investering van KIKK Capital waardoor we onze ambitieuze plannen nog sneller kunnen gaan realiseren. We zijn nu aanwezig in zeven landen, waaronder Korea en Australië, en we zullen niet stoppen totdat we de wereld hebben veroverd!

2022

Ons eigen kantoor

In 2022 zijn we officieel verhuisd naar ons nieuwe pand, De Loods in Rijswijk! We waren zo gegroeid dat we naar een grotere ruimte moesten verhuizen.

We gingen op zoek naar een locatie op een leuke en energieke plek, met een goede ruimte voor een kantoor en een productieruimte. Die vonden we uiteindelijk in Rijswijk, aan de Treubstraat, in de wijk “De Loods”, een ecosysteem vol andere snelgroeiende bedrijven. Het hele gebouw moest toen nog volledig gerenoveerd worden, maar de ruimte was geweldig!

Een paar maanden later was het zover, we zijn verhuisd en werken nu vanuit ons kantoor in Rijswijk. Een prachtige ruimte voor technisch en commercieel werk, maar ook voor productiewerk.

Over ons

In 2017 ontmoetten Rick Lenssen en Boy Trip elkaar om een idee te bespreken dat inmiddels is uitgegroeid tot een succesverhaal: E-Trailer.

Het team

Elke dag opnieuw ontwikkelen wij producten waarmee kampeerders veiliger en comfortabeler op vakantie kunnen gaan. Maak kennis met het team!

Contact

Wij zullen ons best doen om uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

COVID-19 maatregelen

  1. Als u klachten heeft of contact heeft gehad met iemand die COVID-19 heeft verzoeken wij u dringend u af te melden en niet te komen.
  2. Bij binnenkomst vragen wij u de gezondheidscheck in te vullen.
  3. Wij zorgen ervoor dat er niet meer dan 6 mensen tegelijkertijd in een ruimte aanwezig zijn zodat de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijft.
  4. Na elk bezoek maken wij al ons promotie materiaal weer schoon, zo zorgen wij ervoor dat alles virusvrij blijft.
  5. U kunt altijd een mondkapje dragen en wij zullen dit ook doen als u dit graag wilt.
  6. Wij geven geen handen.
  7. Wij houden te allen tijde 1,5 meter afstand.