Het begon allemaal met twee ingenieurs en één geniaal idee...

De ingenieurs: Boy Trip en Rick Lenssen

Wij zijn Boy Trip en Rick Lenssen. Twee jonge ondernemers met een passie voor techniek en een verlangen naar innovatie. 

Zo maakte Rick tijdens zijn studie luchtvaart- en ruimtevaarttechniek aan de Technisch Universiteit Delft deel uit van het zonneautoteam (Nuon Solar Team). Hij en zijn team werden twee keer wereldkampioen: in Australië en Zuid-Afrika. 

Boy studeerde technische bestuurskunde aan de TU Delft. Het raakvlak tussen techniek en de markt is iets wat hem altijd al geïnteresseerd heeft en daar specialiseert hij zich nu dan ook in.

In 2017 kwamen wij samen om een idee te bespreken en besloten onze krachten te bundelen. Dit hersenspinsel werd steeds concreter en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een succesverhaal: E-Trailer.

2015-2016

Het idee achter E-Trailer

E-Trailer is gebaseerd op het winnende NUON Solar challenge ontwerp. Hoewel het een wereldveroverend ontwerp is, werd er tot dan toe nog weinig technologie uit gebruikt. Zonde natuurlijk en wij wilden daar dan ook graag verandering in brengen. Samen keken we wat uit de Nuon Solar auto commercieel toegepast kon worden.

We ontdekten al snel dat vooral de kampeermarkt ver achterloopt als het gaat om technologische innovatie. We leven in een tijd waarin bijna alles meetbaar is, maar in caravans en campers worden nog amper slimme sensoren gebruikt. Hoe is dat mogelijk als je bedenkt dat er in Europa alleen al 4 miljoen caravans rondrijden?

2016

Een revolutionaire innovatie voor de kampeermarkt

Voordat we aan de slag gingen met ons idee, voerden we een behoefteonderzoek uit. Hieruit bleek dat kampeerders erg enthousiast waren over ons idee en graag veiliger en volledig geïnformeerd op reis gaan.

Genoeg reden voor ons om de uitdaging van het ondernemerschap aan te gaan en de kampeermarkt eens op te frissen met nieuwe technologieën. We begonnen met het schetsen van een plan en na zes maanden waren we drie stagiaires, een kantoor (garagebox) en een mooie subsidie rijker. Zo konden we direct vol gas van start gaan.

Een nieuwe innovatie

2017

De lancering

In maart 2017 zagen de modules van E-Trailer het daglicht en toonden we ze aan het publiek. Dit werd gelukkig direct enthousiast ontvangen en de snel daarna lagen de modules al in ruim 25 caravanwinkels en konden we 500 voorverkochte systemen uitleveren. Toen we hoorden dat we een kantoorruimte bij Yes!Delft mochten huren, konden we ons geluk niet meer op en we zijn dan ook binnen twee dagen daar naartoe verhuisd.

Daarnaast wonnen we in oktober 2017 de Kampeer & Caravan Start-up van het jaar award. Dit was voor ons de bevestiging dat we de juiste keuze hadden gemaakt en dat maakte dan ook onze slapeloze nachten ruimschoots goed. 

2019

E-Trailer blijft groeien

Inmiddels is E-Trailer uitgegroeid tot een echt bedrijf. Er vinden veel veranderingen plaats en we blijven groeien, maar onze missie is ten alle tijden gebleven: we blijven zoeken naar manieren om kampeermiddelen met technologische innovaties nog veiliger en slimmer te maken. 

In 2019 hebben we een investering ontvangen vanuit KIKK Capital waardoor we onze ambitieuze plannen nog sneller kunnen gaan realiseren. We zijn inmiddels actief in zeven landen, waaronder Korea en Australië, en houden niet op voordat we de wereld hebben veroverd!

2022

Eigen kantoor

In 2022 zijn wij officieel verhuisd naar onze nieuwe locatie, De Loods in Rijswijk! We waren zoveel gegroeid dat de stap naar een grotere ruimte gemaakt moest worden.

We zijn op zoek gegaan naar een ruimte op een mooie, energieke locatie, met zowel een goede ruimte voor een kantoor als voor een productieruimte. Dit vonden we uiteindelijk in Rijswijk op de Treubstraat in ‘De Loods’, een ecosysteem vol andere snelgroeiende bedrijven. Het gehele pand moest op dat moment nog wel volledig gerestaureerd worden, maar de ruimte was geweldig!

Een paar maanden later was het dan zover, wij gingen verhuizen en werken inmiddels vanuit ons kantoor in Rijswijk. Een prachtige ruimte voor zowel het technische en commerciële werk, als voor het productiewerk.

Over ons

In 2017 kwamen Rick Lenssen en Boy Trip samen om een idee te bespreken wat zich inmiddels heeft ontwikkeld tot het succesverhaal: E-Trailer.

Het team

Wij zijn dag in dag uit bezig met het ontwikkelen van producten die de kampeerders veiliger en comfortabeler op vakantie kunnen laten gaan. Ontmoet het team!

Contact

We zullen er alles aan doen om uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Aarzelt u alstublieft nooit om contact met ons op te nemen! 

COVID-19 maatregelen

  1. Als u klachten heeft of contact heeft gehad met iemand die COVID-19 heeft verzoeken wij u dringend u af te melden en niet te komen.
  2. Bij binnenkomst vragen wij u de gezondheidscheck in te vullen.
  3. Wij zorgen ervoor dat er niet meer dan 6 mensen tegelijkertijd in een ruimte aanwezig zijn zodat de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijft.
  4. Na elk bezoek maken wij al ons promotie materiaal weer schoon, zo zorgen wij ervoor dat alles virusvrij blijft.
  5. U kunt altijd een mondkapje dragen en wij zullen dit ook doen als u dit graag wilt.
  6. Wij geven geen handen.
  7. Wij houden te allen tijde 1,5 meter afstand.