Inruilactie: informatie voor de dealer

April 2023 lanceert E-Trailer een gloednieuw product, namelijk het Starterspakket Plus met E-Track&Trace.  Met E-Track&Trace heeft uw klant op elk moment inzicht in de exacte locatie van uw caravan of camper. Dat geeft een gevoel van veiligheid en totale controle. 

Deze actie is inmiddels afgelopen en met veel succes afgerond in Nederland. 

 

Het E-Trailer systeem start met de keuze van een Starterspakket. Er zijn twee mogelijkheden: het Starterspakket Plus en het Starterspakket Basis. Het Starterspakket Plus werkt zowel met een Bluetooth- als met een internetverbinding. Met het Starterspakket Basis kunt u alleen via bluetooth verbinden. Bij het Starterspakket Plus kunt u gebruikmaken van E-Track&Trace (zie achterzijde voor meer informatie). Het Pluspakket biedt bovendien de mogelijkheid om zowel bestaande als toekomstige E-Trailer modules te koppelen aan uw Starterspakket.

Nieuw: veilig op kampeervakantie met E-Track&Trace

Het E-Trailer systeem start voortaan met de keuze van een Starterspakket. Er zijn twee mogelijkheden: het Starterspakket Plus en het Starterspakket Basis. Het Starterspakket Plus werkt zowel met een Bluetooth- als met een internetverbinding. Met het Starterspakket Basis kunt uw klant alleen via Bluetooth verbinden. Bij het Starterspakket Plus kunt uw klant bovendien gebruikmaken van E-Track&Trace.

 

Inhoudsopgave

Hoe werkt de inruilactie?

Stap 1: Begin maart 2023 ontvangen alle klanten een e-mail van E-Trailer waarin E-Trailer hen persoonlijk uitnodigt om gebruik te maken van de inruilactie.

Stap 2: Klanten melden zich aan voor de inruilactie middels dit formulier* waarin zij aangeven of zij via hun dealer willen inruilen en bij welke dealer. Een klant kan er namelijk ook voor kiezen om alles zelf te doen. De klant geeft in het formulier de gewenste inruildatum aan, bijvoorbeeld als zijn camper of caravan uit de stalling wordt gehaald. 

Stap 3: De klant ontvangt een e-mailbevestiging van E-Trailer met instructies. In het geval dat de klant heeft aangegeven via de dealer te willen inruilen, geeft E-Trailer in een e-mail aan de dealer door dat er een bestelling is binnengekomen voor de inruilactie, met de gewenste inruildatum zoals ingevuld op het formulier. 

Stap 4: De dealer neemt contact op met de klant om een afspraak te maken voor het demonteren van het oude basisstation. Daarna stuurt de dealer het oude basisstation (de E-Connect) en de QR-code naar E-Trailer. De kabel hoeft niet retour want hiervoor stuurt E-Trailer een adapter mee (indien van toepassing). De verzendkosten voor het retourneren van de E-Connect zijn voor rekening van E-Trailer. Hiervoor gebruikt de dealer het retourlabel. Het is belangrijk dat E-Trailer het basisstation terug heeft ontvangen!

Stap 5: E-Trailer zorgt ervoor dat de dealer het Starterspakket Plus vóór de aangegeven inruildatum heeft ontvangen.

Stap 6: Deze actie is nu afgelopen.

*Let wel: ook al meld een klant zich via de dealer aan voor de inruilactie dient dit formulier ingevuld te worden zodat E-Trailer weet van welke klant wij de E-Connect retour hebben ontvangen. De dealer krijgt in dit geval een e-mailbevestiging met retourbon.

Welke stappen moet de dealer doorlopen om het Starterspakket Plus te installeren?

 • Scan de QR-code van de oude E-Connect, in de retailer-app, om te verbinden met het account van de klant.
 • Klik op het + symbool en scan de QR-code van het Starterspakket Plus in de app.
 • De oude E-Connect is nu losgekoppeld van het account van de klant, en de nieuwe is toegevoegd aan het account van de klant.
 • Volg de stappen in de app om het nieuwe basisstation E-Connect+ in te stellen.
 • Een van de stappen is het controleren van de GPS-verbinding. Hiervoor is het noodzakelijk dat het voertuig buiten staat.
 • Omdat u een nieuw starterspakket heeft geïnstalleerd, is het nodig om alle bestaande modules van de klant opnieuw te kalibreren. Kijk hiervoor op onze supportpagina.

Tip: Controleer ook gelijk alle batterijen van de modules om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. Passende batterijen zijn verkrijgbaar in onze webshop. Batterijen zijn niet inbegrepen in deze actie.

Welke stappen moet de klant doorlopen om het Starterspakket Plus te kunnen gebruiken?

 • De klant dient de E-Trailer-app van zijn mobiel te verwijderen en de laatste versie in de Play Store of App Store te installeren.
 • Vervolgens dient de klant een abonnement af te sluiten ope-trailer.nl om de E-Track&Trace module in de app te kunnen gebruiken.

Welke informatie krijgen nieuwe klanten over de Starterspakketten?

Op deze webpagina lezen nieuwe klanten vanaf begin maart 2023 meer over de Starterspakketten.

COVID-19 maatregelen

 1. Als u klachten heeft of contact heeft gehad met iemand die COVID-19 heeft verzoeken wij u dringend u af te melden en niet te komen.
 2. Bij binnenkomst vragen wij u de gezondheidscheck in te vullen.
 3. Wij zorgen ervoor dat er niet meer dan 6 mensen tegelijkertijd in een ruimte aanwezig zijn zodat de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijft.
 4. Na elk bezoek maken wij al ons promotie materiaal weer schoon, zo zorgen wij ervoor dat alles virusvrij blijft.
 5. U kunt altijd een mondkapje dragen en wij zullen dit ook doen als u dit graag wilt.
 6. Wij geven geen handen.
 7. Wij houden te allen tijde 1,5 meter afstand.