Actie: Maak een afspraak met ons op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2021 in Utrecht!

3-5 werkdagen levertijd

14 dagen retourbeleid

Niet tevreden? Wij lossen het op

Tammy Middelweerd

Tammy Middelweerd

3 februari, 2021

Hoe werkt het E-Trailer systeem?

E-Trailer is ontstaan met de visie om elke kampeerder een veilige en comfortabele kampeerreis te bieden. Begin 2017 heeft E-Trailer haar eerste modules gelanceerd en hiermee een start gemaakt met het creëren van een veiligere en comfortabelere kampeervakantie voor iedereen. Ieder jaar brengt E-Trailer nieuwe producten uit om de functionaliteit van het systeem te vergroten.

Het E-Trailer systeem is een technische innovatie in de kampeerbranche en wordt nog wel eens als ingewikkeld gezien. Daarom leggen wij graag aan u uit wat de werking van het systeem is. Daarnaast hebben wij drie klanten gevraagd om uit te leggen wat hun ervaringen zijn met het E-Trailer systeem.

Werking van het systeem

1. Wat doet het E-Trailer systeem?

Met behulp van het E-Trailer systeem verhoogt u de veiligheid gedurende de reis met uw caravan of camper. Daarnaast biedt het systeem veel comfort gedurende uw verblijf op de camping.

Het E-Trailer systeem bestaat uit verschillende modules. De E-Connect is het hart van het systeem. Zonder de E-Connect is het niet mogelijk om de afzonderlijke modules te gebruiken. De E-Connect ontvangt via Bluetooth informatie van de andere modules. Deze informatie wordt naar uw smartphone gestuurd, zodat u altijd op de hoogte bent.

Aangezien het E-Trailer systeem een modulair systeem is, is het mogelijk om zelf te kiezen welke module(s) u interessant vindt en met de E-Connect zou willen koppelen. Op deze manier is het mogelijk om een systeem geheel naar eigen keuze samen te stellen.

2. Voordelen van het systeem

Op het moment bestaat het E-Trailer systeem uit negen verschillende modules, waar de E-Connect er één van is. Andere modules zijn: E-Level, E-Volt, E-Pressure, E-Switch, E-Temperature, E-Gaslevel, E-Waterlevel en E-Load. Iedere module heeft haar eigen voordelen.

 • De E-Pressure zorgt ervoor dat u altijd op de hoogte bent van de actuele spanning van uw banden. Zo controleert u voor vertrek eenvoudig de spanning van uw banden en krijgt u tijdens het rijden een waarschuwing wanneer de bandenspanning te laag is. Hierdoor is de kans op een klapband veel kleiner en is het rijden met uw caravan of camper dus ook veiliger.
 • Met behulp van de E-Waterlevel bent u altijd op de hoogte van het waterniveau in uw watertank. Daarnaast levert de E-Waterlevel gedurende het vullen ook veel gemakken. Tijdens het vullen van uw watertank kunt u op uw smartphone precies zien hoe vol uw watertank is. Zo hoeft u niet meer heen en weer te lopen van de waterkraan naar uw caravan of camper. De E-Waterlevel is veel nauwkeuriger dan andere waterniveau sensoren. Met behulp van de E-Waterlevel kunt u iedere procent gemakkelijk aflezen (in tegenstelling tot andere waterniveau sensoren waar het alleen mogelijk is om 0%, 25%, 50%, 75% en 100% af te lezen).
 • Middels de E-Load bent u constant op de hoogte van de kogeldruk van uw caravan. Op deze manier voorkomt u een slechte wegligging en is het rijden met uw caravan vele malen veiliger. Daarnaast biedt de E-Load ook comfort. Wanneer u een onjuiste kogeldruk heeft kunt u dit gemakkelijk aflezen in uw E-Trailer app. Hierdoor kunt u moeiteloos gewicht in uw caravan verplaatsen waardoor de kogeldruk in mum van tijd juist is.
 • Voordat u met de caravan of camper vertrekt controleert u natuurlijk of uw ramen, dakluik en deur goed gesloten heeft. Met behulp van de E-Switch kunt u in één oogopslag op uw smartphone zien of u alles gesloten heeft. Mocht u een raam, dakluik of deur toch niet goed gesloten hebben, of is deze gedurende de reis opengegaan, dan ontvangt u een melding op uw smartphone.
 • Doordat de E-Temperature een draadloze module is, is het mogelijk om de E-Temperature op iedere gewenste plek in uw caravan of camper neer te leggen. Op deze manier bent u altijd op de hoogte van de temperatuur en luchtvochtigheid van de plek waar u de E-Temperature heeft neergelegd.
 • E-Level zorgt ervoor dat het waterpas zetten van uw caravan of camper kinderspel is. De E-Level is een digitale waterpas, waarmee u de stand van uw caravan of camper op uw smartphone kan aflezen. Op deze manier is het voor u gemakkelijker om snel uw caravan of camper nauwkeurig waterpas te zetten.
 • De E-Volt meet continu de status van de accu waarop de E-Connect aangesloten is en houdt u op de hoogte via de app op uw smartphone. Bovendien ontvangt u een melding wanneer uw accu bijna leeg is. De E-Volt is geschikt voor elk type accu.
 • Met behulp van de E-Gaslevel bent u altijd op de hoogte van de inhoud van uw gasfles. U hoeft de gasfles niet meer te verplaatsen om te controleren of deze nog vol genoeg zit.. De E-Gaslevel bevestigt u zonder moeite onder de gasfles dankzij de twee magneten in de sensor. Wanneer de gasfles bijna leeg is, ontvangt u een melding op uw smartphone. Daarnaast kunt u op ieder gewenst moment controleren hoe vol uw gasfles is.

3. Installatie van het systeem

Het systeem is gemakkelijk en snel te installeren. De E-Connect is de hoofdmodule en moet aangesloten worden op uw accu (12 Volt). Het maakt voor de werking van het product niet uit in welke richting u de E-Connect vastschroeft. In de meegeleverde handleiding vindt u een beschrijving op welke manier u e E-Connect makkelijk installeert. Het is ook mogelijk om het installatie filmpje op onze website te bekijken, klik hier.

Wanneer de E-Connect is geïnstalleerd, is het erg makkelijk om de rest van uw E-Trailer modules aan te sluiten. U downloadt de app, scant de QR code (deze is meegeleverd bij iedere module) en voegt verschillende modules toe aan uw account. De modules zijn voorzien van batterijen en kunnen moeiteloos in uw caravan of camper geplaatst worden.
Lukt het installeren toch niet in één keer? Iedere module heeft een meegeleverde handleiding. Wanneer u de stappen in de E-Trailer app volgt, is het installatie proces zelfs nog gemakkelijker. Op onze website kunt u tevens verschillende installatie filmpjes vinden. Klik hier voor de installatie filmpjes.

Vindt u het toch lastig om zelf uw E-Connect en modules aan te sluiten? Dit is geen enkel probleem. Op de dealer pagina, klik hier, vindt u verschillende dealers die gespecialiseerd zijn in de aansluiting van ons product.

4. Ervaringen van drie klanten

“Voor mij is het E-Trailer systeem een innovatief systeem, wat de veiligheid niet alleen voor, maar ook gedurende het rijden ten goede komt.” – Bert de Boer

Ik heb alle modules die beschikbaar zijn bij E-Trailer. Doordat ik alle modules heb, ben ik altijd op de hoogte van de meetpunten die in mijn caravan zijn ingebouwd. Ik vind het nu gemakkelijker om mijn caravan waterpas te zetten met behulp van de E-Level. Daarnaast kan ik met behulp van de E-Switch eenvoudig op mijn smartphone zien of ik alle ramen, dakluiken gesloten heb.

De installatie van de E-Connect heb ik niet zelf gedaan. Wel heb ik alle montagestappen doorlopen nadat de E-Connect geïnstalleerd was. De montage van de overige modules was erg eenvoudig. Met behulp van mijn smartphone en de QR-Kaarten, die bij een module worden meegeleverd, kon ik de modules snel toevoegen aan de E-Connect.

E-Trailer verhoogt de veiligheid op de weg.

“ Het E-Trailer systeem zorgt voor comfort en veiligheid op reis.” – Peter van Dam

Op het moment heb ik acht modules van E-Trailer, namelijk: E-Connect, E-Switch, E-Gaslevel, E-Pressure, E-Level, E-Temperature, E-Volt en E-Load. Ik vind dat deze modules niet alleen comfort brengen, maar ook veiligheid wanneer ik op reis ben met mijn caravan. Je krijgt op je smartphone tijdig signalen en je bent hierdoor ruim op tijd om eventuele actie te ondernemen.

De installatie van de E-Connect heb ik niet zelf gedaan, omdat ik niet zo handig ben met elektriciteit. De rest van de modules heb ik zelf met behulp van de handleidingen geïnstalleerd. Het installatie proces was niet lastig en voor mij goed te doen.

Ik zie de modules van E-Trailer niet als probleemoplossers, maar als brengers van comfort en veiligheid. Ik controleerde bijvoorbeeld voorheen regelmatig zelf de bandendruk. Nu krijg ik een melding op mijn smartphone.

Voordat ik de E-Switch had liet ik wel geregeld mijn dakluik open staan. Door de E-Switch gebeurt dit nu niet meer.

“De E-Load en E-Pressure zijn voor mij essentieel voor een veilige en comfortabele reis” – 
Fred van Dulst

Ik heb zes modules van het E-Trailer systeem, namelijk: E-Connect, E-Pressure, E-Waterlevel, E-Level, E-Volt en E-Load. Door het E-Trailer systeem ben ik altijd op de hoogte van de status van bijvoorbeeld mijn bandenspanning. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat mijn caravan een juiste kogeldruk heeft. Met behulp van de E-Load weet ik zeker dat de kogeldruk juist is. Bovendien vind ik het erg fijn dat ik gedurende de reis weet wat de spanning en temperatuur van mijn banden is. De E-Pressure zorgt ervoor dat de gebruiker minder snel een klapband krijgt.

De installatie van de E-Connect en modules heb ik zelf gedaan. Wel heb ik hulp gekregen van de helpdesk bij E-Trailer. Nadat zij mij geholpen hadden, was het installatie proces voor mij eenvoudig en snel.

Het E-Trailer systeem doet wat het moet doen. Het systeem zorgt voor veiligheid en comfort gedurende de reis. Bij E-Trailer kan je verschillende pakketten kopen en het veiligheidspakket is voor mij een echte must!!

Deel deze blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email
Share on whatsapp

Meer van dit soort blogs in uw mailbox?

Schrijf u in voor de E-Trailer nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste kampeerartikelen!
X

COVID-19 maatregelen

 1. Als u klachten heeft of contact heeft gehad met iemand die COVID-19 heeft verzoeken wij u dringend u af te melden en niet te komen.
 2. Bij binnenkomst vragen wij u de gezondheidscheck in te vullen.
 3. Wij zorgen ervoor dat er niet meer dan 6 mensen tegelijkertijd in een ruimte aanwezig zijn zodat de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijft.
 4. Na elk bezoek maken wij al ons promotie materiaal weer schoon, zo zorgen wij ervoor dat alles virusvrij blijft.
 5. U kunt altijd een mondkapje dragen en wij zullen dit ook doen als u dit graag wilt.
 6. Wij geven geen handen.
 7. Wij houden te allen tijde 1,5 meter afstand.