E-Switch op dakluik
Picture of Tammy Middelweerd

Tammy Middelweerd

7 januari, 2021

Zo vergeet u nooit meer uw dakluik, deur of raam dicht te doen!

Wanneer het kampeerseizoen start haalt u uw caravan of camper uit de stalling. Omdat uw tijdelijke huisje in de stalling heeft gestaan zet u voor vertrek de ramen, dakluiken en deur van uw caravan/ camper nog even open. Later is het zover, de vakantie begint. Alles is ingepakt en u bent klaar voor vertrek. U rijdt op de snelweg en al snel komt de vraag: “Heb ik mijn raam, dakluik en/of deur wel goed dicht gedaan?”. Omdat u nu begint te twijfelen, gaat u bij de dichtstbijzijnde gelegenheid van de weg af om dit te controleren

Het rijden met een openstaand raam of dakluik kan erg gevaarlijk zijn. Het raam of dakluik kan van uw voertuig afwaaien en hierdoor veel schade aan uw voertuig veroorzaken. Daarnaast kan het afgewaaide dakluik ook schade bij een medeweggebruiker veroorzaken. De schade aan uw caravan is niet alleen erg vervelend, maar de reparatie van een dakluik kan al snel erg veel geld kosten. Bij de vervanging van een dakluik moet u niet alleen denken aan de kosten voor een nieuw dakluik (een dakluik kan qua prijs variëren tussen de €50,- en €500,-, afhankelijk van de grote en kwaliteit van het dakluik), maar ook aan eventuele installatie kosten.

Voor het vinden van een dealer die uw dakluik kan repareren, klikt u hier. Wil u uw dakluik zelf vervangen? Klik hier voor een duidelijke uitleg over de vervanging van een dakluik.

Hoe voorkomt u dat u uw raam, dakluik of deur niet goed gesloten heeft?

Voor vertrek kunt u, eventueel samen met uw partner, controleren of ramen, dakluiken en deuren goed gesloten zijn. Helaas komt het toch voor dat er een raam, dakluik of deur niet goed gesloten is voor vertrek en openwaait gedurende de reis. Hier hebben wij een oplossing voor bedacht.

Opengaande deur
E-Switch in E-Trailer app

Met behulp van onze E-Switch bent u altijd op de hoogte van een niet goed gesloten raam, dakluik of deur. Door middel van de E-Switch sensoren en de E-Trailer app krijgt u op uw mobiele telefoon een melding wanneer uw raam, dakluik en/ of deur niet gesloten is.

Hoe werkt de E-Switch?

De E-Switch hoeft niet aangesloten te worden op uw accu, maar werkt op een meegeleverd batterijtje. De sensor bestaat uit twee verschillende delen. Met behulp van het meegeleverde 3M tape kunt u de sensor zonder al te veel moeite op uw raam, dakluik of deur bevestigen. Het ene deel van de E-Switch bevestigt u op het bewegende deel van het raam, dakluik of deur en het andere deel van de E-Switch bevestigt u op het niet bewegende deel. Zodra de delen zich niet binnen 5mm van elkaar bevinden, wordt er een signaal verstuurd naar de app. Met behulp van onze app is het daarom na installatie zeer gemakkelijk om te controleren of uw raam, dakluik en/ of deur heeft gesloten. U krijgt namelijk een melding en kunt direct zien wat er nog open staat/ open is gegaan. U ontvangt alleen een melding terwijl u met uw caravan/ camper rijdt.

Wilt u nog meer informatie over de E-Switch? Bekijk dan onze E-Switch pagina!

Vergeet niet dat u eerst de E-Connect moet hebben. Zonder de hoofdmodule zal de E-Switch niet werken, die vindt u hier. Heeft u interesse in onze producten? U kunt het product kopen in onze webshop of een dealer bij u in de buurt vinden via de onderstaande knop.

Deel deze blog

COVID-19 maatregelen

  1. Als u klachten heeft of contact heeft gehad met iemand die COVID-19 heeft verzoeken wij u dringend u af te melden en niet te komen.
  2. Bij binnenkomst vragen wij u de gezondheidscheck in te vullen.
  3. Wij zorgen ervoor dat er niet meer dan 6 mensen tegelijkertijd in een ruimte aanwezig zijn zodat de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijft.
  4. Na elk bezoek maken wij al ons promotie materiaal weer schoon, zo zorgen wij ervoor dat alles virusvrij blijft.
  5. U kunt altijd een mondkapje dragen en wij zullen dit ook doen als u dit graag wilt.
  6. Wij geven geen handen.
  7. Wij houden te allen tijde 1,5 meter afstand.