Schermafbeelding 2022-08-22 om 12.11

KABE integreert E-Trailer-oplossing in zijn Smart-D digitale on-board managementsysteem

Standaard op de Imperial-serie, optioneel op alle andere KABE-modellen

Rijswijk, 23 augustus 2022 – In opdracht van KABE AB heeft E-Trailer zijn slimme sensoren aangepast aan het Smart-D systeem van de Zweedse caravan- en camperfabrikant. Vanaf 2023 zal de Scandinavische caravan- en camperfabrikant zijn Imperial-serie standaard uitrusten met E-Trailer-modules. De klanten kunnen de sensoren als optie selecteren voor alle andere KABE-series. Hierdoor kunnen klanten controleren of de caravan waterpas staat en de bandenspanning en de inhoud van de gasfles volgen en met de Kabe’s Smart-D-app. Het E-Trailer systeem communiceert via de CI-BUS standaard met Kabe’s Smart-D systeem.

“Deze succesvolle samenwerking is een eerste voorbeeld van het potentieel van het E-Trailer-systeem met de CI-BUS-standaard die we onlangs hebben geïntroduceerd”, legt Boy Trip CEO en oprichter van E-Trailer B.V. uit. “Onze sensoren functioneren probleemloos in de KABE-voertuigen in combinatie met sensoren van andere fabrikanten, die bijvoorbeeld verlichting en verwarming aansturen. Tegelijkertijd gebruikt de klant altijd de KABE Smart-D app waarmee hij vertrouwd is.”

Het E-Connect basisstation is het hart van het E-Trailer systeem dat de gegevens ontvangt van de E-Trailer sensoren E-Pressure (bandenspanning), E-Level (waterpas) en E-Gaslevel (inhoud gasfles) en deze gegevens doorstuurt naar het Smart-D-systeem van KABE. De gegevens kunnen niet alleen in de KABE SMART-D app worden opgeroepen, maar ook op het hoofddisplay in de Kabe caravan of camper. Hiervoor wordt de E-Connect met een CI-BUS aansluiting aangesloten op het Smart-D systeem. De componenten van E-Trailer zijn al gemonteerd in de KABE-fabriek voordat het voertuig wordt afgeleverd. De klant kan de configuratie vervolgens zelf of samen met zijn KABE-dealer in de Smart-D app uitvoeren.

Als alternatief kunnen KABE-klanten ook de E-Trailer-app gebruiken en vervolgens extra sensoren van E-Trailer installeren. Bijvoorbeeld om de temperatuur te meten (E-Temperatuur) of om informatie te geven over openstaande deuren, ramen of dakramen (E-Switch). De module voor het meten van de kogeldruk is speciaal ontwikkeld voor caravans (E-Load).

Over E-Trailer B.V.
E-Trailer B.V. is een snelgroeiend bedrijf gevestigd in Rijswijk in Nederland. Na de oprichting van het bedrijf in 2016, ontwikkelden de twee oprichters Rick Lenssen en Boy Trip de E-Trailer oplossing, die ze in 2017 lanceerden. Hun doel is om kamperen veiliger en comfortabeler te maken. De E-Trailer oplossing bestaat uit drie elementen: Het Starterspakket, de verschillende sensoren en de E-Trailer app op de smartphone. De retrofit-oplossingen voor gebruikte voertuigen zijn al zeer succesvol op verschillende Europese markten, waaronder Duitsland en Nederland. Sinds de zomer van 2021 is E-Trailer lid van het Caravaning Industrie Verband (CIVD) en heeft het zijn producten aangepast aan de CI-BUS standaard. Dit stelt fabrikanten van caravans en campers in staat de E-Trailer oplossing in hun on-board management systemen te integreren. Sindsdien is E-Trailer in staat geweest om samen met voertuigfabrikanten oplossingen op maat te ontwikkelen voor het regelen en opvragen van verlichting, acculading of vulniveau-indicatoren, alsmede CI-BUS compatibele componenten zoals airconditioning of verwarming.

Foto's

Klik op onderstaande link om al onze foto’s in HD kwaliteit te downloaden.

Video's

Brochures

Klik op onderstaande link om onze nieuwste brochure in PDF formaat te downloaden.

 

COVID-19 maatregelen

  1. Als u klachten heeft of contact heeft gehad met iemand die COVID-19 heeft verzoeken wij u dringend u af te melden en niet te komen.
  2. Bij binnenkomst vragen wij u de gezondheidscheck in te vullen.
  3. Wij zorgen ervoor dat er niet meer dan 6 mensen tegelijkertijd in een ruimte aanwezig zijn zodat de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijft.
  4. Na elk bezoek maken wij al ons promotie materiaal weer schoon, zo zorgen wij ervoor dat alles virusvrij blijft.
  5. U kunt altijd een mondkapje dragen en wij zullen dit ook doen als u dit graag wilt.
  6. Wij geven geen handen.
  7. Wij houden te allen tijde 1,5 meter afstand.