Aanbieding: E-Trailer voor kaarthouders van de ANWB Kampeerkaart CKE krijgen tot wel € 90 terug!

3-5 werkdagen levertijd

14 dagen retourbeleid

Niet tevreden? Wij lossen het op

Waterpas zetten
Jolanda Salemans

Jolanda Salemans

22 april, 2020

Nauwkeurig waterpas in mum van tijd

Op vakantie met de caravan/camper is voor velen de perfecte gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de natuur. Jammer genoeg kunt u nog niet beginnen met ontspannen wanneer u bent aangekomen op de camping. De caravan/camper moet natuurlijk eerst klaar zijn voor gebruik.

 • Ben ik niks vergeten?
 • Heb ik de stroom aangesloten op mijn voertuig?
 • Heb ik mijn caravan afgekoppeld en op de handrem gezet?

Eenmaal aangekomen op de camping dient u uw caravan/camper waterpas te zetten. Het waterpas zetten van uw caravan/camper is voor velen een hele klus. Gelukkig is dat met E-Level verleden tijd!

U kent het gevoel vast wel, u staat binnen bij de waterpas en staat te roepen naar uw partner om de caravan/camper iets naar links of rechts te verplaatsen. Op het moment dat de caravan/camper recht staat gaat uw partner net iets te ver terug, waardoor de caravan/camper net niet meer waterpas staat. Sterker nog, wanneer u in uw eentje een weekendje weg bent, moet u elke keer zelf heen en weer lopen tussen de waterpas binnen en bijvoorbeeld het neuswiel buiten. Daar heeft niemand zin in. Met de E-Level is dat verleden tijd.

Accessoires

Maar wat is waterpas staan?

U staat waterpas wanneer u recht staat vergeleken met de grond in zowel lengte- als de breedterichting. De gevolgen van niet waterpas staan zijn:

 • Voorwerpen blijven niet liggen (uw pen rolt bijvoorbeeld van de tafel)
 • Water loopt niet goed weg uit de gootsteen
 • U ligt schuin in bed
Steunpoten uitdraaien caravan

Meer van dit soort blogs in uw mailbox?

Schrijf u in voor de E-Trailer nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste kampeerartikelen!

Hoe zet u uw voertuig waterpas?

Om te beginnen moet u uw voertuig eerst recht te zetten in de breedterichting. Dit kunt u doen door de kant van het voertuig die het laagst staat omhoog te brengen met behulp van bijvoorbeeld een wig/leveller/oprijblok. Denk eraan dat u hiervoor nooit uw stabilisatiesteunen gebruikt, die zijn hiervoor niet stevig genoeg.

Wanneer uw voertuig in de breedte waterpas staat, kunt u de caravan/camper in de lengte waterpas zetten. Gebruik hierbij het neuswiel om dit aan te passen. Voor volledige uitleg en wat tips kunt u deze video bekijken van de ANWB.

De E-Level

De fysieke waterpas is verleden tijd met de E-Level! Met E-Level ziet u gemakkelijk en nauwkeurig op elke locatie rondom het voertuig of deze waterpas staat. Onze app laat op uw smartphone of tablet exact zien in welke richting u moet verstellen en hoeveel.

Door de draadloze verbinding, kunt u overal rondom uw voertuig zien of deze waterpas staat of niet. Wanneer u de campingplaats oprijdt, kunt u uw caravan of camper zelfs al bij het manoeuvreren op de kampeerplek in de breedte waterpas zetten! In onze instructievideo kunt u zien hoe het balletje van de E-Level beweegt als het neuswiel omhoog gedraaid wordt (zie onderstaande foto).

Neuswiel aandraaien voor waterpas zetten

Vergeet niet dat u eerst de E-Connect moet hebben. Zonder de hoofdmodule zal de E-Level niet werken, die vindt u hier. Heeft u interesse in onze producten. Via de button hieronder vindt u een dealer bij u in de buurt.

Deel deze blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email
Share on whatsapp
X

COVID-19 maatregelen

 1. Als u klachten heeft of contact heeft gehad met iemand die COVID-19 heeft verzoeken wij u dringend u af te melden en niet te komen.
 2. Bij binnenkomst vragen wij u de gezondheidscheck in te vullen.
 3. Wij zorgen ervoor dat er niet meer dan 6 mensen tegelijkertijd in een ruimte aanwezig zijn zodat de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijft.
 4. Na elk bezoek maken wij al ons promotie materiaal weer schoon, zo zorgen wij ervoor dat alles virusvrij blijft.
 5. U kunt altijd een mondkapje dragen en wij zullen dit ook doen als u dit graag wilt.
 6. Wij geven geen handen.
 7. Wij houden te allen tijde 1,5 meter afstand.