1483796819_foto winkel
Picture of Nick den Breejen
Nick den Breejen
17 mei 2022

Dealer aan het woord: Vakantiewereld

Een van onze aangesloten dealers is Vakantiewereld. Een winkel van 1500m2 met alles wat een kampeerder zich wenst. Tevens hebben zij ook een werkplaats met bekende servicepartners. Ze verkopen nu sinds enige tijd de E-Trailer producten. Hoog tijd dus om ze eens te bellen en interviewen over wat ze allemaal doen en hoe de E-Trailer producten bevallen! 

Kan je een korte beschrijving geven van het bedrijf?

”Wij hebben een winkel van 1500m2 in het zuiden van limburg. Wij hebben alles voor caravans en campers en hebben een werkplaats voor ​reparatie, montage en schadeherstel. Wij bevinden ons eigenlijk in het midden van een groot aantal campings, zo kunnen de campingbezoekers bij ons terecht wanneer zij vragen hebben, producten willen aanschaffen of onderhoud aan hun voertuig nodig hebben.”

Wat maakt jullie uniek?

“Ten eerste ons assortiment. Met een winkel van 1500m2 hebben we eigenlijk alles wat een kampeerder zoekt. Daarnaast hebben we bekende service partners voor onze werkplaats, zo komen er veel klanten bij ons terecht met hun kampeervoertuig. Hier halen we dan weer nieuwe klanten uit omdat we een groot assortiment in onze winkel hebben, waar de mensen die binnenkomen in de werkplaats dan vaak een kijkje gaan nemen.”

Wij zijn service partners met:

 • AL-KO
 • Thetford 
 • Reich
 • Dometic
 • Thule

“Wij leveren ook service bij mensen op de campings als dat nodig is. Doordat we dan met onze wagen over de camping rijden hebben we gelijk onze marketing weer gehad.”

“Wat ons ook uniek maakt is onze klantvriendelijkheid, dit zegt natuurlijke elke partij maar wij kunnen het bewijzen aan de hand van onze reviews! Kijk maar eens naar de reviews op Google.”

Hoe zijn jullie in contact gekomen met E-Trailer?

“Aad (sales manager bij E-Trailer) is ooit binnen komen lopen in de winkel. We zijn even gaan zitten met een kop koffie en hij heeft het systeem van a tot z uitgelegd. Het leek me een duidelijk verhaal en ik was zeer geïnteresseerd in alle mogelijkheden. We hebben direct besloten een display neer te zetten. Ik kreeg steeds meer vraag vanuit de markt naar dit soort producten en als ondernemer wil ik daar natuurlijk op inspelen.”

Waarom hebben jullie gekozen voor het verkopen van E-Trailer producten?

“De multifunctionaliteit, je kan zoveel op de E-Connect koppelen waardoor de mogelijkheden eigenlijk eindeloos zijn. Daarnaast vond ik de kogeldruk direct interessant. Er zijn zoveel mensen die de kogeldruk voor vertrek niet goed genoeg controleren of verkeerd controleren waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan op de weg. Hetzelfde geldt voor de bandenspanning. Veel mensen onderschatten het belang van de juiste bandenspanning nog steeds, behalve de mensen die ooit een klapband hebben gehad.”

Wat vinden jullie van E-Trailer als bedrijf?

“We zijn nog niet heel lang bezig met E-Trailer, maar tot nu toe spreekt het me enorm aan. Aad komt langs, heeft antwoord op alle vragen die we hebben en kan handige tips geven. Wat ook fijn is, is dat er op korte termijn veel kan worden gedaan. Ik vind dat persoonlijk heel fijn, dat er snel geschakeld kan worden. 

Tijdens de corona periode was E-Trailer minder goed bereikbaar via het algemene nummer op de website, maar ik heb begrepen dat dit ondertussen sterk is verbeterd en uiteraard kunnen wij altijd onze dealer manager goed bereiken.”

Wat is jouw favoriete product van E-Trailer en waarom?

“Ik heb zelf geen camper of caravan, dus ik heb in die zin geen favoriet. Maar de E-Load en E-Pressure zijn super goed voor de veiligheid. Voornamelijk het feit dat er tijdens het rijden een waarschuwing kan komen over de bandenspanning die niet meer juist is vind ik zeer veilig. Nogmaals, veel mensen onderschatten het belang van goede bandenspanning en controleren de kogeldruk vaak niet goed (genoeg). Deze modules lossen deze problemen op en maken kamperen een stuk veiliger. Buiten de rijveiligheid verhoogt het ook de rij zekerheid.”

E-Pressure-3-banden-goed

E-Pressure meet constant de bandenspanning en geeft een waarschuwing als de bandenspanning tijdens het rijden te laag wordt

E-Load laat voor vertrek de kogeldruk zien via uw smartphone, zo weet u zeker dat u met de juiste kogeldruk op reis gaat

Wat zijn de reacties van jullie klanten op het systeem?

“Tot noch toe krijgen we veel reacties op de poster die in onze werkplaats hangt. Mensen komen binnen met hun kampeervoertuig voor reparatie, onderhoud etc. en zien dan de poster over E-Trailer. Dit wekt vaak veel interesse en roept vervolgens vragen op zoals de werking, de prijs en of het door ons gemonteerd kan worden. Dat is het fijne van de combinatie die wij hebben, de klant kan het bij ons kopen en wij kunnen het in de werkplaats direct inbouwen.”

Poster in de werkplaats bij Vakantiewereld

Heb je vaak mensen in de winkel die een ongeluk hebben gehad wat voorkomen had kunnen worden met de producten van E-Trailer?

“Wij spreken regelmatig mensen die ooit een klapband hebben gehad. Dan denk ik wel eens, die hadden ze wellicht niet gehad als ze de E-Pressure hadden gehad. Je merkt dan ook dat de interesse in dit product bij deze mensen groter is dan bij mensen die dit (nog) niet mee hebben meegemaakt.”

Wat zijn de meest gestelde vragen vanuit jullie klanten over het systeem?

“Eigenlijk is de meest gestelde vraag wel of het door ons gemonteerd kan worden. Mensen willen dat het systeem goed wordt geïnstalleerd en kiezen er dan liever voor om dat te laten doen door een specialist. Uiteraard hebben we ook vaak de vraag hoe het systeem werkt, maar nadat we dit hebben uitgelegd volgt eigenlijk weer de vraag of we dit kunnen inbouwen.”

Zijn er nog producten die je graag zou willen zien?

“Wat mij heel handig lijkt is een gas- en/of koolmonoxide meter en een camera voor het parkeren van camper en caravan. Ik weet niet of deze specifieke functies voor jullie te maken zijn. Het fijne van het systeem is natuurlijk wel dat er nog veel producten gemaakt kunnen worden en kunnen worden toegevoegd aan het systeem!”

Als je de producten van E-Trailer zou moeten omschrijven als een dier, welk dier zou het dan zijn en waarom?

“Het eerste dat in mij opkomt is een hond. Het heeft alles te maken met veiligheid. Ik heb zelf een hond thuis die waarschuwt wanneer iemand in de buurt. In bijvoorbeeld de avond geeft mij dit een veilig gevoel. Zo zie ik het systeem van E-Trailer eigenlijk ook, wanneer dit in de camper of caravan zit geeft dat een veilig gevoel aan de kampeerder.”

COVID-19 maatregelen

 1. Als u klachten heeft of contact heeft gehad met iemand die COVID-19 heeft verzoeken wij u dringend u af te melden en niet te komen.
 2. Bij binnenkomst vragen wij u de gezondheidscheck in te vullen.
 3. Wij zorgen ervoor dat er niet meer dan 6 mensen tegelijkertijd in een ruimte aanwezig zijn zodat de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijft.
 4. Na elk bezoek maken wij al ons promotie materiaal weer schoon, zo zorgen wij ervoor dat alles virusvrij blijft.
 5. U kunt altijd een mondkapje dragen en wij zullen dit ook doen als u dit graag wilt.
 6. Wij geven geen handen.
 7. Wij houden te allen tijde 1,5 meter afstand.