20210322-Glaravan6-RobBaas-LR-5
Picture of Tammy Middelweerd
Tammy Middelweerd
15 maart 2022

Dealer aan het woord: Glaravans

Vroeger hadden caravans een andere look dan vandaag de dag. De hedendaagse caravans zijn meestal voorzien van veel comfort en de nieuwste snufjes. Toch is het mogelijk om een vintage caravan te hebben die voorzien is van de alledaagse luxe. Glaravans is een bedrijf dat dit mogelijk maakt. Ze gebruiken klassieke caravans en pakken deze van top tot teen aan. Een bijzonder proces.

Op de snelweg ziet u meestal wel een aantal caravans rijden. Er zijn verschillende soorten caravans, de ene nog mooier dan de andere. Misschien is het u wel opgevallen dat deze caravans meestal allemaal vrij nieuw zijn of er nieuw uitzien.

Dit is Erik Baas, eigenaar van Glaravans, ook opgevallen. Als kampeerder zag hij vooral caravans die er hetzelfde uitzien. Met zijn passie voor oude en stijlvolle objecten kwam hij op het idee om oude, vintage caravans te renoveren en moderniseren. Zo is het bedrijf Glaravans ontstaan.

Glaravans zijn oude klassieke caravans die volledig gerenoveerd en gemoderniseerd zijn op basis van de wensen van de klanten. Iedere Glaravan is uniek, ze hebben wel allemaal één gelijkenis, namelijk: alle Glaravans hebben een verhaal.

De caravans van Glaravans, bieden charme en het gevoel van toen in een circulaire omgeving. De oude, om te bouwen caravans worden tot 60% hergebruikt en zijn vaak in dermate slechte staat, dat renoveren de enige optie is. Door het behoud van unieke elementen en het terugbrengen van bepaalde karakteristieken is iedere Glaravan uniek en heeft elke caravan een eigen verhaal. Hoewel de Glaravans er van buiten uitzien als gerenoveerde paleisjes, zijn de caravans rij-technisch helemaal nieuw. Het onderstel van de Glaravans wordt namelijk geheel gemoderniseerd met nieuwe assen en remmen. Op deze manier kunt u veilig op vakantie.

Het interieur van de Glaravan wordt volledig op maat en smaak van de klant gemaakt. Wanneer de klant dit wil, is het mogelijk om bijvoorbeeld meer technologie toe te voegen. Hierbij kan gedacht worden aan een badkamer, warm water, airconditioning, grotere koelkast en bijvoorbeeld het E-Trailer systeem.

Hoe wordt het traject in werking gezet?

Zodra iemand een idee heeft om een caravan om te laten bouwen, wordt deze persoon uitgenodigd bij Glaravans voor een gesprek. Alle wensen van de klant worden dan doorgenomen. Hierbij moet gedacht worden aan de uitstraling van de caravan, maar ook aan de grootte en de gewenste apparatuur. Samen met de klant maakt Glaravans dan een Pinterest bord. Op deze manier krijgt Glaravans een goed beeld van wat de klant graag wil zien en wat hij of zij mooi vindt.

Vervolgens maakt Glaravans een ontwerp aan de hand van het Pinterest bord. Nadat het ontwerp is goedgekeurd, wordt er gezocht naar een caravan die al voor een groot deel qua looks voldoet aan de eisen van de klant. Hoewel deze zoektocht vaak door Glaravans wordt uitgevoerd is het ook mogelijk dat de zelf klant met een caravan zoekt of gevonden heeft.

Nadat de geschikte caravan is gevonden kan het leukste deel, namelijk het modernisering- en restaureerproces, beginnen. Gedurende dit proces wordt de klant met behulp van foto’s en video’s op de hoogte gehouden. Wanneer het einde van proces in zicht komt, stopt Glaravans met het versturen van deze foto’s en video’s Dit doen zij om bij de oplevering een extra verassende onthulling te garanderen.

“Het is supergaaf om de reactie van klanten te zien. Zij zijn altijd erg verbaasd en blij met het uiteindelijke resultaat. Deze reactie is waar je vier tot vijf maanden naartoe hebt gewerkt” – Erik Baas.

Een Glaravan met E-Trailer

“Op een gegeven moment kwam er een klant bij Glaravans, een jong stel met twee kleine kinderen. Dit gezin wilde graag in plaats van een normale caravan iets ‘aparts’. Ik ben toen in contact met hun getreden, om samen een droom caravan samen te stellen. De familie had veel affectie met technologie, interieur en design. Zo hebben wij bijvoorbeeld zonnepanelen, stroomvoorziening, airco en verwarming ingebouwd. Naast deze technieken had de familie ook het verzoek om een aantal modules van E-Trailer in te bouwen. Op deze manier werd niet alleen de veiligheid van de caravan verhoogd maar ook het comfort.

Om deze reden hebben wij deze familie het E-Trailer systeem ingebouwd. We hebben gekozen voor de digitale waterpas (E-Level), de voltage meter (E-Volt) en de bandenspanningssensoren (E-Pressure) in de Glaravan in te bouwen. Doordat de Glaravan een vrij grote caravan is, een dubbelasser, is de Glaravan uitgerust met vier E-Pressure sensoren.   

Nadat wij de Glaravan hebben opgeleverd was de familie niet alleen erg blij met hun nieuwe Glaravan maar ook met de producten van E-Trailer” – Erik Baas.

Deel deze blog

COVID-19 maatregelen

  1. Als u klachten heeft of contact heeft gehad met iemand die COVID-19 heeft verzoeken wij u dringend u af te melden en niet te komen.
  2. Bij binnenkomst vragen wij u de gezondheidscheck in te vullen.
  3. Wij zorgen ervoor dat er niet meer dan 6 mensen tegelijkertijd in een ruimte aanwezig zijn zodat de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijft.
  4. Na elk bezoek maken wij al ons promotie materiaal weer schoon, zo zorgen wij ervoor dat alles virusvrij blijft.
  5. U kunt altijd een mondkapje dragen en wij zullen dit ook doen als u dit graag wilt.
  6. Wij geven geen handen.
  7. Wij houden te allen tijde 1,5 meter afstand.