De-Klerk
Tammy Middelweerd
Tammy Middelweerd
16 februari 2022

Dealer aan het woord: De Klerk Campers en Caravans

E-Trailer verkoopt op het moment via meer dan 100 aangesloten dealers haar producten in Nederland. Een van deze dealers is De Klerk Campers en Caravans, met wie E-Trailer al van het begin af aan met plezier mee samenwerkt.

In dit artikel leest u een interview met Jeffrey de Klerk (mede-eigenaar). Het interview gaat over de ervaringen van De Klerk Campers en Caravans met E-Trailer en haar producten.

De Klerk Campers en Caravans is in de basis een echt traditioneel familiebedrijf. In 1964 werd het opgericht door Jan de Klerk. Begin jaren ’80 zijn de drie zoons van Jan toegetreden tot het bedrijf en werd de Klerk een familiebedrijf. In 1999 is één van de drie zoons, Ybe de Klerk, in zijn eentje door gegaan met De Klerk Campers en Caravans. Inmiddels zijn zonen Fabian en Jeffrey werkzaam in het bedrijf.

Van links naar rechts: Ybe de Klerk, Fabian de Klerk, Jeffrey de Klerk

Hoe is De Klerk Campers en Caravans ooit in contact gekomen met E-Trailer?

“De Klerk is vanaf de eerste dag een klant van E-Trailer. Wij zijn door E-Trailer 6 jaar geleden benaderd en toen zijn jullie langsgekomen voor een demo.

Alles draait om veiligheid, hier zijn mensen erg bewust mee bezig. E-Trailer zorgt ervoor dat de veiligheid, met het rijden van een caravan of camper, vergroot wordt. Om deze reden zag ik potentie in E-Trailer en haar producten. Zodoende dat wij (De Klerk Campers en Caravans) begonnen zijn met de verkoop van de eerste E-Trailer producten onder de naam Connected Safety.

Op dat moment hadden jullie alleen nog maar het Starterspakket, de E-Pressure, de E-Switch en de E-Temperature. De andere E-Trailer producten bestonden toen nog niet. Wel was er al een plan voor een module die de kogeldruk van de caravan kan meten. Vooral dit product trok erg mijn aandacht, omdat deze de veiligheid bij het rijden met een caravan nog meer vergroot.”

Verkopen jullie veel E-Trailer producten?

“Destijds hebben wij besloten om in iedere nieuwe caravan een gratis E-Trailer systeem in te bouwen. Dit was een actie naar de koper toe, want zij kregen dan namelijk een gratis systeem. Hier zijn wij na drie jaar mee gestopt. Nu krijgen klanten een korting op het E-Trailer systeem wanneer zij een nieuwe caravan bij ons kopen.”

Heeft u weleens klanten gehad met schade die door het E-Trailer systeem voorkomen hadden kunnen worden?

“Ja zeker. Er komen mensen bij De Klerk die een klapband hebben gehad. Deze had gemakkelijk voorkomen kunnen worden met behulp van de E-Pressure. Of bijvoorbeeld klanten waarvan de mover niet werkt, omdat zij niet wisten dat de accu leeg was. Met behulp van de E-Volt weet je natuurlijk altijd hoe vol de accu is.

Mensen zijn vaak bang om met een te hoge of lage kogeldruk te rijden. Je ziet op de snelwegen naar vakantieoorden vaak caravans rijden die niet goed geladen zijn. Hierdoor rijden de mensen onzekerder omdat het rijden met een te lage of te hoge kogeldruk niet lekker rijdt. Met behulp van de E-Load is dit opgelost omdat deze, in tegenstelling tot andere kogeldrukmeters, de kogeldruk zeer nauwkeurig aangeeft.”

Wat zijn de meest gestelde vragen rondom de producten van E-Trailer?

“De meeste mensen zijn erg geïnteresseerd in het neuswiel, de E-Load. Zij willen graag weten hoe de E-Load precies de kogeldruk meet. Verder krijgen wij af en toe algemene vragen die over bijvoorbeeld de batterijtjes van de sensoren gaan.

Voor de rest zijn de mensen die hier producten van E-Trailer komen kopen vaak al helemaal op de hoogte van het systeem, omdat zij informatie op jullie website en/of in brochures hebben gelezen.”

Heeft u zelf weleens het E-Trailer systeem geïnstalleerd?

“Ja zeker. Toen E-Trailer net op de markt was heb ik het systeem bij mijn schoonvader geïnstalleerd. Hij kampeert al van jongs af aan en weet hierdoor erg veel van kamperen veel af.

Destijds heb ik het systeem bij mijn schoonvader geïnstalleerd om zijn ongezouten mening te krijgen over de E-Trailer producten. Mijn schoonvader gebruikt nog steeds de producten van E-Trailer en is er erg enthousiast over. In het begin ondervond hij nog wel wat problemen met de E-Load, maar deze zijn nu allemaal opgelost.”

Wat vindt u van de samenwerking met E-Trailer?

“De support van E-Trailer is erg goed. Wanneer wij vragen of problemen hebben worden deze altijd snel en netjes afgehandeld. Dus eigenlijk ben ik hartstikke tevreden over de samenwerking met E-Trailer.”

Wat is uw favoriete product van E-Trailer?

“Ik vind de kogeldrukmeter (E-Load) en de bandenspanning meter (E-Pressure) erg interessant. Vooral omdat deze twee producten er echt voor zorgen dat de consument veiliger op kampeervakantie kan gaan met de camper of caravan.”

Stel u moet de producten van E-Trailer omschrijven als een dier, welk dier is dat dan?

“Wat een ontzettend grappige vraag. Ik zou zeggen een kameleon, omdat jullie met de E-Trailer producten in proberen te spelen op verschillende vlakken. Aan de ene kant veiligheid en aan de andere kant comfort. Dus jullie kleuren mee met wat het publiek wil. Jullie zijn begonnen met een aantal producten, maar zijn steeds meer producten gaan toevoegen met behulp van de vraag uit de markt. Ik denk dat jullie dat goed hebben aangepakt.”

Deel deze blog

COVID-19 maatregelen

  1. Als u klachten heeft of contact heeft gehad met iemand die COVID-19 heeft verzoeken wij u dringend u af te melden en niet te komen.
  2. Bij binnenkomst vragen wij u de gezondheidscheck in te vullen.
  3. Wij zorgen ervoor dat er niet meer dan 6 mensen tegelijkertijd in een ruimte aanwezig zijn zodat de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijft.
  4. Na elk bezoek maken wij al ons promotie materiaal weer schoon, zo zorgen wij ervoor dat alles virusvrij blijft.
  5. U kunt altijd een mondkapje dragen en wij zullen dit ook doen als u dit graag wilt.
  6. Wij geven geen handen.
  7. Wij houden te allen tijde 1,5 meter afstand.