Goboony-Camper-Volkswagen-T3-1
Picture of Tammy Middelweerd
Tammy Middelweerd
13 april 2022

Camper huren of verhuren via Goboony

U fantaseert er al jaren over om gezellig met uw gezin, partner of alleen met een camper op kampeervakantie te gaan. Het enige probleem is dat u geen camper heeft. De aanschaf van een nieuwe of tweedehands camper kan kostbaar zijn. Misschien vindt u het zonde om een camper aan te schaffen om maar één of twee keer per jaar te gebruiken en om vervolgens de rest van het jaar stil te laten staan. Er zou eigenlijk zoiets als Airbnb moeten bestaan, alleen dan voor de verhuur voor campers.

Misschien wist u het nog niet, maar dit bestaat! Het is dus alsnog mogelijk om zonder eigen camper op kampeervakantie te gaan. Mark de Vos en Foppe Mijnlieff zijn in 2015 het platform Goboony gestart. Dit is een platform waarop u een camper kunt huren of verhuren.

Goboony maakt het voor camper eigenaren gemakkelijk om hun camper te verhuren wanneer zij deze camper zelf niet gebruiken. Goboony heeft de afgelopen jaren een grote community opgebouwd van vrolijke, vriendelijke en avontuurlijke campereigenaren die hun camper graag met u delen. Zo kunt u wanneer u geen camper bezit, ook genieten van een heerlijke kampeervakantie met een gehuurde camper.

Bij Goboony kunt u kiezen uit duizenden campers. Er is dus altijd een camper te vinden die voldoet aan al uw eisen en wensen. De campers worden grotendeels verhuurd door particulieren bij u in de buurt. Dit maakt het ophalen van de camper voor u extra gemakkelijk. Op de website kunt u aangeven in welk land u de camper wil huren, vervolgens geeft u aan in welke stad u wil zoeken. Daarnaast geeft u aan welke periode u de camper wil huren en over hoeveel slaapplekken de camper moet beschikken.

Waarom een camper huren bij Goboony?

Het huren van een camper is met behulp van Goboony zeer gemakkelijk. Er zijn verschillende voordelen waardoor u eenvoudig een camper kunt huren, namelijk:

 • U kunt zelf de datum kiezen waarop u op kampeervakantie wil gaan. U kunt al een camper huren voor 1 nacht. U bent hierdoor niet gebonden aan een bepaalde tijdsduur (bijvoorbeeld een week of midweek) en kunt dus zelf bepalen hoeveel dagen u op kampeervakantie wil gaan.
 • Iedere camper heeft haar eigen prijs. Op deze manier wordt kamperen met een camper voor iedereen mogelijk gemaakt.
 • Goboony heeft het grootste aanbod campers in Nederland
 • Wanneer u even niet weet welke camper het meest geschikt voor u is, kunt u altijd de supportlijn bellen. Zij helpen u dan verder met het vinden van de meest geschikte camper.

Hoe werkt het huren bij Goboony?

Allereerst kunt u op de website het grootste aanbod van campers in Nederland vinden. Wanneer u de perfecte camper heeft gevonden kunt u deze vrijblijvend reserveren. Vervolgens wordt u in contact gebracht met de eigenaar van de camper. U kunt dan een afspraak maken om de camper te bezichtigen en om een proefrit te maken.

Nadat de campereigenaar uw huurverzoek heeft geaccepteerd kunt u een definitieve keuze maken. Wanneer u de keuze heeft gemaakt, betaalt u veilig via Goboony. Uw betaling en borg wordt door Goboony – nadat u uw camper heeft meegekregen – betaald aan de camper eigenaar. Vervolgens kunt u genieten van een heerlijke kampeervakantie met de gehuurde camper.

Heeft u gedurende uw reis of na het inleveren van de camper nog vragen? De personal support van Goboony staat altijd voor u klaar.

Uw camper verhuren bij Goboony

Wanneer u uw camper wilt verhuren bij Goboony kan dit ook. Het verhuren van uw camper is bij Goboony volledig gratis. U kunt uw camper zorgeloos verhuren, hij is namelijk verzekerd voor schade ontstaan aan of door uw camper. Daarnaast wordt de camper professioneel schoongemaakt na iedere huurperiode. En wat het verhuren van uw geliefde camper bij Goboony helemaal aantrekkelijk maakt is dat u zelf het huurtarief kunt bepalen en de voorwaarden kunt opstellen.

Hoe werkt het verhuren bij Goboony?

Allereerst bepaalt u zelf wat de voorwaarden zijn. U bepaalt aan wie, wanneer en onder welke voorwaarden uw camper verhuurd wordt. Dit kunt u eenvoudig instellen in de advertentie. Na het opstellen van de advertentie zal u al snel huurverzoeken ontvangen van potentiele huurders met daarbij een overzicht van de huuropbrengst, periode en informatie van de huurder. Vervolgens kunt u zowel telefonisch, via de site of in levenden lijve contact hebben met een potentiele huurder voordat u het huurverzoek accepteert.

Nadat u contact hebt gehad met de potentiele huurder maakt u de beslissing of u het huurverzoek wilt accepteren of afwijzen. Wanneer u het verzoek hebt geaccepteerd zorgt Goboony voor de betalingen van zowel de huursom als de borg. Daarnaast wordt er door Goboony een huurovereenkomst opgesteld. Nu kan de verhuurperiode beginnen.

Voor vertrek geeft u uitleg over uw camper aan de huurder. Op het uitgifteformulier legt u de staat van uw camper vast, voordat u de sleutels overhandigt. Eén tot drie werkdagen na uitgifte van uw camper ontvangt u de huursom. Wanneer de huurperiode voorbij is, controleert u de staat van uw camper en geeft u vervolgens via de site door of de borg wel of niet vrijgegeven mag worden.

Wilt u starten met het verhuren van uw camper? Kijk dan hier!

Deel deze blog

COVID-19 maatregelen

 1. Als u klachten heeft of contact heeft gehad met iemand die COVID-19 heeft verzoeken wij u dringend u af te melden en niet te komen.
 2. Bij binnenkomst vragen wij u de gezondheidscheck in te vullen.
 3. Wij zorgen ervoor dat er niet meer dan 6 mensen tegelijkertijd in een ruimte aanwezig zijn zodat de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijft.
 4. Na elk bezoek maken wij al ons promotie materiaal weer schoon, zo zorgen wij ervoor dat alles virusvrij blijft.
 5. U kunt altijd een mondkapje dragen en wij zullen dit ook doen als u dit graag wilt.
 6. Wij geven geen handen.
 7. Wij houden te allen tijde 1,5 meter afstand.